Gå til hoved indhold

Bliv klædt på til vurdering og indkøb af digitale teknologier - og undgå dyre fejlkøb

Formålet med CFU’s vurderingsmodel er at kvalificere dialogen, når I skal i gang med at anskaffe forskellige teknologier, så I undgår dyre fejlinvesteringer og i stedet får valgt præcis de teknologier, der bedst passer til jeres behov.

Baggrund og inspiration

Vurderingsmodellen er udviklet på baggrund af CFU’s mange års erfaringer med teknologiindkøb samt vejledning af og samarbejde med kommunerne. En central inspiration til modellen kommer fra den amerikanske matematiker og datalog Seymour Papert, hvis filosofi om programmeringssprog dannede grundlag for to vigtige principper: "Low Floor" og "High Ceiling". "Low Floor"-tankegangen handler om, hvorvidt teknologien er intuitiv og let at implementere, mens "High Ceiling” sikrer muligheden for at skabe komplekse projekter i stigende sværhedsgrad.

 

Derudover er modellen udvidet med "Wide Walls", inspireret af Mitchel Resnick, professor ved MIT. “Wide Walls” understreger vigtigheden af at tilbyde forskellige veje fra det enkle (Low Floor) til det mere komplekse (High Ceiling), hvor teknologierne understøtter en bred vifte af projekter og interesser.

Vejledning og sparring

Formålet med vurderingsmodellen er at guide jer gennem en analyse af digitale teknologier og kvalificere jeres drøftelser. Ved at tage højde for både intuitiv anvendelse, udvidelsespotentiale og bred anvendelighed, kan I undgå at investere i teknologier, der ikke lever op til forventningerne. Dette kan føre til mere effektiv brug af ressourcer, og I undgår forhåbentligt, at teknologierne ender som støvopsamlere.

Har I spørgsmål eller brug for hjælp til at vurdere og anskaffe teknologier, er jeres lokale CFU altid klar med vejledning og sparring.

Kontakt din CFU-konsulent

Anja Emilie Madsen

Pædagogisk konsulent

E-mail:
aem@ucn.dk
Telefon:
72690853

Brian Ravnborg Christensen

Konsulent

E-mail:
brr@ucn.dk
Telefon:
72690855

Henriette Hjelm Hansen

Konsulent

E-mail:
hhh@ucn.dk
Telefon:
72690863

Ian Rubeck Stenz

Pædagogisk Konsulent

E-mail:
ian@ucn.dk
Telefon:
72690849

Kenneth Riis Poulsen

Pædagogisk Konsulent

Telefon:
72690867

Lene Dahlquist Hansen

Pædagogisk Konsulent

Telefon:
72690866

Mark Krogh Holler

Pædagogisk konsulent

Telefon:
72690834

Mathias Kusk Damgaard

Adjunktvikar

E-mail:
mdi@ucn.dk
Telefon:
72690589