Aktiv læring i natur/teknologi: Systemer og sammenhænge i natur/teknologi
Få økonomisk støtte til dette kursus
Du har mulighed for at søge økonomisk støtte til dette kursus gennem Den Kommunale Kompetencefond. Se mere på ucn.dk/fagkurser.
Tilmeld dig nu. Der er et begrænset antal pladser
Vi opfordrer til at du tilmelder dig kurset hurtigst mulig - selvom du først kan søge tilskud pr. 1. april - der er nemlig et begrænset antal pladser. Tilskuddet dækker op til 80% af udgifterne til kursusgebyr, vikardækning, transport, ophold og materialer.
Det resterende beløb skal dækkes af din arbejdsplads.
Hvis du, mod forventning, ikke får tilskud fra Kompetencefonden, kan du framelde dig inden kursets tilmeldingsfrist.
Udbytte af kurset
- Du får indsigt i natur/teknologi-fagets identitet og formål, herunder hvordan faget bidrager til elevernes forståelse af teknologien og naturens systemer og sammenhænge
- Du får viden om centrale kompetenceområder som undersøgelse, modellering, perspektivering og kommunikation, og hvordan disse kan integreres i undervisningen
- Du får praktiske redskaber til at planlægge og gennemføre undervisningsforløb, der bygger på elevernes egne oplevelser, iagttagelser og undersøgelser
- Du får metoder til at fremme elevernes nysgerrighed og kreativitet
Fagligt indhold
På dette kursus kombinerer vi teknologiens verden med naturens mangfoldighed.
Første dag er fokus på teknologiens verden, dvs. alt det menneskeskabte, som vi omgiver os med til dagligt, lige fra simple teknikker til elektriske kredsløb. Hvorfor og hvordan virker det? Anden dag er fokus på naturens sammenhænge og systemer, fx økosystemer og geologi.
Gennem hands-on aktiviteter og didaktiske værktøjer arbejder vi med, hvordan de faglige temaer kan engagere og motivere eleverne og styrke deres naturfaglige kompetencer. Du får idéer til, hvordan du som naturfagsunderviser kan understøtte sproglig udvikling, og dermed øge elevernes faglige forståelse, samt opnå et lærerfagligt indblik over elevernes læring.
Du får inspiration til læremidler og forløb - og tilpasser dem til din konkrete undervisning.
Praktisk information
Kurset er baseret på en kombination af teoretiske oplæg, praktiske øvelser og refleksion. Deltagerne vil arbejde med konkrete cases og udvikle egne undervisningsforløb med fokus på at skabe en engagerende og lærerig natur/teknologi-undervisning. Der vil være mulighed for erfaringsudveksling og sparring med kolleger for at styrke den didaktiske praksis.
Hvem henvender kurset sig til?
Undervisere i natur/teknologi.
Underviser
Ian Stenz, pædagogisk konsulent ved CFU.