Gå til hoved indhold
Kursus
Kurser og temadage

Hvad får du ud af kurset?

Få gratis bøger med hjem
Alle deltagere på kurset får en gratis elevbog og en lærervejledning med hjem. Hele klassesæt med 30 elevbøger og 2 lærervejledninger kan forudbestilles på u-landskalender.dk fra omkring 1. maj 2023.

Klima og natur på skoleskemaet
Årets organisation er WWF (Verdensnaturfonden). Overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender 2024 går til deres projekt ’Velkommen i grøn skole’, der vil give børn og unge natur -og klimaundervisning i randzonen til Rwenzori Mountains Nationalparken.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er målrettet undervisere i dansk, natur/teknologi, kreative fag og fagsamarbejde i 1.-5. klasse

Fagligt indhold

Mød forfatter Anne Sofie Hammer
På kurset får du en god introduktion til Uganda og årets materiale og inspiration til undervisningen. Du kan også høre forfatter Anne Sofie Hammer, der har skrevet en lang række populære bøger til børn og unge, blandt andet serierne om Villads fra Valby, Magda og Mig og Mille. Anne Sofie har både modtaget Søren Gyldendal Prisen og Læringscentrenes Forfatterpris. På kurset fortæller hun om tilblivelsen af årets både spændende og rørende historie om børnene i den vestlige del af Uganda.

Varieret materiale til flere fag og klassetrin
Materialet til Børnenes U-landskalender kan I både arbejde med analogt og digitalt. Det giver dig mulighed for at tilrettelægge et spændende forløb, der kan strække sig over et par dage eller en hel uge. Der er eksempler på, at skoler bruger undervisningsmaterialets aktiviteter i helt op til seks uger. Materialet indeholder flotte bøger, digitale aktiviteter og masser af opgaver med kreativitet, bevægelse og faglig fordybelse. Det er også oplagt at bruge materialet, hvis I arbejder med FN’s 17 verdensmål på skolen.

Undervisere

Michael Larsen // skrivende projektleder hos inVirke

Anne Sofie Hammer // forfatter

Praktisk information

Tilmeld dig

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Kontakt

Sanne Aagaard Ochwat

Kursussekretær

Telefon:
72690830