Brug af genstande og artefakter i historieundervisningen
Vi sender information ud om kurset efter tilmeldingsfristen. Følg med inde på Nemstudie.dk.
På CFU's kursusoversigt kan du noterer dato, klokkeslæt og adresse.
Hvad får du ud af kurset?
Kurset giver dig faglig inspiration til at gribe historieundervisningen an på en mere konkret, taktil og indlevende måde. Du får også ideer til hvordan du kan begynde at bygge din egen historiske samling op, for næsten ingen penge og opefter. Kurset kan hjælpe dig med at hjælpe dine elever til at se sig selv som et enkelt led i historiens kæde, og også se historiens vidnesbyrd i deres omgivelser.
Fagligt indhold
Brug af genstande og artefakter i historieundervisningen’ starter med at se på fordele og konsekvenser af at anvende objekter i undervisningen. Dernæst ser vi på forskellige typer af genstande og artefakter og diskuterer forskellige måder at bruge dem, f.eks. til inspiration, som udgangspunkt, til underbygning, som omdrejningspunkt eller som kilde. Vi vil også komme ind på forskellige måder at skaffe genstande på.
Dernæst vil vi tage udgangspunkt i nogle medbragte genstande. Jeg medbringer en række eksempler fra forskellige kategorier af genstande og artefakter, og kommer med eksempler på undervisningsforløb, hvor jeg har brugt dem. Nogle af undervisningsforløbene vil I selv – kort - kunne afprøve som elever.
Endelig vil I med udgangspunkt i en klassedialog selv skulle prøve at få ideer til at implementere objekter i jeres undervisning, som I skal fremlægge for de andre kursister.
Hvem henvender kurset sig til?
Historielærere i grundskolen
Underviser
Peter Sippel, lærer med 25 års erfaring. For ca. 10 år siden begyndte han at tage artefakter med i historieundervisningen, og opdagede hvordan eleverne blev mere nysgerrige og engagerede. Siden han har han udviklet på ideen, og bruger i dag genstande og artefakter i næste alle undervisningsforløb.