Gå til hoved indhold

Læremidler

Alt lige fra digitale læremidler til bøger, film, tv-udsendelser og materialesæt med spil, billeder og andre konkrete materialer.

Center for Undervisningsmidler råder over to materialesamlinger, der hver især er beregnet til undervisningsformål. Samlingerne er forskellige i omfang og indhold.

Udlånssamlingen

Her kan du låne læremidler til brug i undervisningen sammen med eleverne.

Lånetiden afhænger af materialetype, og er mellem 1- 5 uger og bookes i mitCFU. Vi bringer materialerne ud til din skole med vores bogbiler en gang om ugen.

I udlånssamlingen finder du også en række konkrete materialer / materialesæt.

Informationssamlingen

Samlingen omfatter næsten alle danske forlagsudgivelser på undervisningsområdet. Materialerne stilles til rådighed for lærerne til forberedelse og inspiration ved indkøb. Materialerne må ikke anvendes af eleverne.

Samlingen opdateres løbende, idet næsten alle nye forlagsudgivelser tilsendes CFU, mens materialer, der er udsolgt fra forlaget, fjernes.

Materialerne kan lånes til gennemsyn i 3 uger, og bookes på mitCFU.

Booking med UNI-login

Du logger på mitCFU ved at anvende dit UNI-login.

Rådgivning og vejledning

Til alle fagområder er knyttet pædagogiske konsulenter, som yder rådgivning og inspiration i relation til brug af materialerne.

Rådgivning er gratis på vores afdelinger i Aalborg og Hjørring, men vi kommer også gerne ud på skolen.

Låneregler

Al hjemlån og rådgivning om materialer er gratis for dig og din skole

Låneregler for informationssamlingen

Materialerne bookes på mitCFU, og bringes ud på skolen med vores bogbiler.

Materialerne kan lånes i 3 uger. Husk informationssamlingens materialer må ikke anvendes af eleverne.

Låneregler for udlånssamlingen

Materialerne bookes på mitCFU og bringes ud på skolen med vores bogbiler.

Lånetiden afhænger af materialetype og er mellem 1-5 uger. Du kan forlænge dit lån 2 gange inden afleveringsdatoen under menupunktet ”Mine materialer” – Selvbetjening. Her kan du også oprette en henvendelse til CFU vedrørende lån.

Følgeseddel

Når du får materialet, så tjek altid at følgesedlen er i overensstemmelse med det ønskede.

Når du returnerer materialet, husk da at vedlægge retursedlen, så vi let kan se, hvem der afleverer. Er sedlen blevet væk, kan du printe en ny på mitCFU under ”Mine materialer”.

Bookinger

mitCFU under ”Mine materialer” kan du se dine bookinger og lån.

Rykkere og erstatninger

Vi gør os umage for altid at levere jeres lån til tiden – men vi har brug for jeres hjælp. Hvis I afleverer til tiden, kan den næste låner nemlig også få sine materialer til tiden.

Fremadrettet er der aftalt en ensartet rykkerprocedure for de fysiske materialer, der gælder for alle CFU'er i Danmark, og det betyder nogle ændringer i vores hidtidige procedure.

  • Første rykker tillægges ingen administrationsomkostning (udsendes 3 arbejdsdage efter lånet skulle have været afleveret)
  • Anden rykker tillægges en administrationsomkostning på 100 kr. pr. lån i udlånssamlingen (udsendes 3 arbejdsdage efter at materialet skulle have været afleveret på baggrund af første rykkerskrivelse)
  • Anden rykker tillægges en administrationsomkostning på 25 kr. pr. lån i informationssamlingen (udsendes 3 arbejdsdage efter at materialet skulle have været afleveret på baggrund af første rykkerskrivelse)
  • Erstatningsfaktura tillægges en administrationsomkostning på 150 kr. plus materialets genanskaffelsespris
  • Der tillægges ikke administrationsomkostning ved anden rykker, hvis mindst 90% af lånet allerede er afleveret. Har du fx. lånt 20 bøger og afleveret de 18, er der således ingen administrationsomkostning ved anden rykker.