Nyt fra CFU

reMake Learning på CFU Aalborg

På CFU Aalborg er der nu adgang til et makerspace - et undervisningsrum med plads til at eksperimentere, skabe og realisere.

Rummet er indrettet med 3D-printere, lasercutter, folieskærer, broderimaskine, virtual reality briller, små robotter og meget mere.

Perfekt til arbejdet med entreprenørskab, design, formgivning og projektarbejde.

Kontaktperson Henriette Hjelm Hansen, hhh@ucn.dk

Engelsk mellemtrin - inspiration

Vi har udarbejdet en linksamling til eleverne, så de kan selvtræne i lytte, skrive, læse, ordforråd og grammatikfærdigheder. 
Linkene kan med fordel lægges på intra til elever og forældre og bruges i den daglige undervisning. Fx kan eleven få til opgave: “Du skal øve lytteøvelser, prøv dem med taleboblerne, find den sværhedsgrad, der passer til dig”. Eleverne kan bruge linkene hjemme indenfor den færdighed, de vil træne. Man kan også  bruge dem i vikartimer med instruktioner om hvilke links, der specielt skal trænes.
Læs mere på vores idesider til engelsk undervisningen

Pokémon Go i undervisningen

Har du tænkt på, at Pokémon Go kan bruges i undervisningen?

Bliv inspireret sammen med Pickachu, Squirtle og Pidgey.

CFU afholder gerne inspirationskursus, hvor du og dine kolleger kan afprøve de pædagogiske muligheder i dansk, matematik, engelsk og bevægelse i undervisningen.

Kurset kan holdes på CFU eller på skolen.

Alle kan være med. I workshoppen præsenteres spillets opbygning, og dernæst vises de pædagogiske muligheder i praksis.

Vi afprøver også spillet GoPlayDot, en digital fangeleg baseret på GPS. Man fanger prikker på en bane.

Det kræver kun en fuldt opladet mobiltelefon med appsene Pokémon Go og GoPlayDot.

Mod betaling kommer vi også gerne ud på din skole.

Kontakt Henriette Hjelm Hansen, hhh@ucn.dk

I Sandhedens tjeneste - DR/skole, 8.-10. klasse

Det gælder om at klæde de unge mennesker på, til at agere sikkert og oplyst i en moderne medievirkelighed hvor alle kan publicere, og hvor det kan være svært at skelne mellem sandt og falsk.

DR tilbyder to slags workshops i 8  byer: Sønderborg, Randers, Aarhus, Holstebro, Næstved, Odense, Aalborg og København. Det er gratis at deltage.

I Holstebro, Aalborg og Odense tilbyder de lokale busselskaber gratis transport.

TV AVISENs Erkan Özden er blandt de DR-værter, som skal være med til at klæde eleverne på til at blive kritiske nyhedsbrugere.

Man kan allerede nu besøge en række af DR’s P4-redaktioner, og til efteråret rykker DR ud med en større produktion, hvor der kan deltage mellem 350-1200 elever af gangen.

Projektet ligger som et tema på DR Skole. Her vil i kunne finde artikler og test, som man kan bruge i undervisningen.

I kan se et klip fra de store workshops på facebook

Luther Konkurrence

Skoleklasser og konfirmandhold sætter Luthers liv på film
Hvad gik der gennem Luthers hoved, da han kasserede sin fars drømme om, at han skulle være jurist og i stedet valgte klosterlivet som munk? Hvordan kunne han komme frem til, at gode gerninger ikke fører mennesker tættere på Gud? Og hvor kom modet til at gøre oprør mod pavekirken fra?
Det er den vanskelige kunst med at fortælle noget meget væsentligt på meget kort tid, Præsidiet for Reformationsjubilæet nu beder landets skoleklasser og konfirmandhold om at løse.
Præsidiet har nemlig udskrevet en filmkonkurrence, hvor henholdsvis 
- Indskolingen og minikonfirmandhold
- Mellemtrinnet
- Udskolingen og konfirmandhold
bliver bedt om hver især klassevis at producere tre minutter lange film, som handler om centrale begivenheder og overvejelser i Luthers liv.
For de yngste handler det om egen vilje og ønsker kontra forældrenes ambitioner, idet filmen skal handle om Luthers gennemførte ønske om en klostertilværelse trods faderens ønsker.
For de mellemste er det Luthers afvisning af gode gerninger som en vej til Guds frelse, der er tema.
Og for de ældste er det den berømte to-regimentelære, som understreger, at kirken ikke skal udøve politisk magt, filmen skal handle om.
De indsendte film bedømmes af et dommerpanel bestående af formand for religionslærerne John Rydahl, Sigurd Barrett og tv-folkene Anders Lund Madsen og Poul Nesgaard.
Læs mere om betingelser, tidsfrist og øvrige vilkår her
Filmen er produceret af elever fra Skals Efterskole, og kan ses som en ’appetitvækker’ og et eksempel på, hvordan elever kan fremstille Luthers historie i dag. Filmen er dermed ikke en besvarelse af opgaverne i konkurrencen, men inspiration til ’sådan her kan man gøre’ – både med hensyn til effekter, med hensyn til teknik og med hensyn til at benytte hinanden og de kulisser, man har for hånden.
Stor tak til Skals efterskole, som har bidraget med filmen.

 

Gratis undervisningsmateriale

Nyhedsbrev

Lån materialesæt og konkrete materialer til brug i din undervisning

Levering og afhentning

Spørgsmål og svar

Følg CFU Nordjylland