Spørgsmål og svar

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest møder, men du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 72 69 20 00 eller e-mail cfu@ucn.dk.

Hvordan bliver skolen bruger af CFU?

For at benytte CFU's faciliteter skal institutionen være godkendt som undervisningsinstitution og være kommunal, regional eller statslig tilskudsberettiget.

Oprettelse af ny skole (PDF)

Oprettelse af daginstitution (PDF)

Hvordan får jeg adgang til CFU Film og TV?

Centre for Undervisningsmidler (CFU) har et stort udvalg af danske og udenlandske tv-udsendelser og spillefilm til undervisningsbrug.

Er der vejledninger til film og tv-udsendelser?

CFU's konsulenter har til en række tv-udsendelser og spillefilm udarbejdet pædagogiske vejledninger, som lærerne frit kan anvende i undervisningen.

Skal skolen have abonnement?

Din skole eller din institution skal have et abonnement hos CFU film og tv for at få adgang til de mange undervisningsrelevante tv-udsendelser og spillefilm. Abonnementet koster årligt 5 kr. pr. elev pr. skole/institution (dog minimum 1.000,- kr.)

Adgangen til både tv-udsendelser og spillefilm forudsætter desuden, at skolen/institutionen har indgået aftale med Copydan AVU-medier.

Læs mere under CFU Film og TV.

Hvordan bliver jeg låner?

Alle med UNI-Login kan logge sig direkte på mitCFU.dk.

Har du ikke et UNI-Login, kontakt da CFU på tlf. 72 69 20 00.

Er du studerende - kontakt Servicecentrets HelpDesk på telefon 72699999 eller send en mail til servicecenter@ucn.dk.

Hvad er mitCFU?

mitCFU er den fælles digitale platform for alle CFU'er i Danmark og samtidig din indgang til alle CFU’s supplerende læremidler: e-bøger, tv-udsendelser, spillefilm, bøger, spil, robotter, pædagogiske vejledninger og meget mere. I mitCFU kan du få et overblik over, hvilke læremidler der findes til dine fag, du kan låne enkelteksemplarer til inspiration, og du kan låne klassesæt og andre læremidler til brug i undervisningen. Hvis det er fysiske læremidler, bringer og henter vi dem på din skole.

Hvordan finder jeg materialerne?

Under ALLE MATERIALER findes både enkelteksemplarer til inspiration og læremidler til brug i undervisningen.

Se derfor under MATERIALER TIL DIN UNDERVISNING, hvis du kun vil se de læremidler, du må bruge direkte i undervisningen. Søgefunktionen gør det nemt at finde de relevante læremidler, og filteret hjælper dig til at målrette din søgning yderligere.

Hvad er en huskeseddel?

Hvis du gerne vil gemme en søgning, kan du gemme den som en huskeseddel. Huskesedler opdateres løbende, og du kan dele dem online med dine kolleger eller printe dem, fx ved fagteammøder.

Kan jeg låne e-bøger?

CFU råder over en række licenser til e-bogstitler. Når du har booket en e-bog til dine elever, kan de med deres UNI-Login logge på mitCFU og hente e-bogen til computer, tablet eller mobil. Du kan som lærer følge med i, om hver enkelt elev har hentet bogen fra mitCFU. Lånetiden for e-bøger er max. 35 dage. 

Kan jeg streame film og tv?

Hvis din skole har de rette abonnementer, kan du gennem mitCFU streame mere end 40.000 tv-udsendelser og over 500 spillefilm

Med søgefunktionen kan du finde udsendelser eller spillefilm til dit fag eller om et bestemt emne, og via kalenderen kan du se, hvilke tv-udsendelser vi har optaget på en given dag.

Du kan også give dine elever adgang til at se tv-udsendelser i undervisningen eller derhjemme. Fremgangsmåden er den samme som for e-bøger.

Pædagogiske vejledninger

CFU’s konsulenter har til en lang række læremidler udarbejdet pædagogiske vejledninger med ideer og færdige forløb – lige til at bruge i undervisningen. Find læremidler med tilhørende pædagogiske vejledninger ved hjælp af filteret.

Hvordan får jeg yderligere hjælp?

Klik på ?-tegnet i menubjælken, hvis du har brug for hjælp til mitCFU. Du er også altid velkommen til at kontakte CFU på tlf. 72 69 20 00.

Hvad er forskellen på informations- og udlånssamling?

Hvad er Informationssamlingen?

Informationssamlingen er beregnet til lærerens orientering og information.

Materialerne stilles til rådighed af forlagene, hvorfor materialerne ikke må anvendes til undervisningsbrug.

Materialerne kan lånes til gennemsyn i 3 uger.

Hvad er Udlånssamlingen?

Her kan du låne læremidler, som du kan bruge i undervisningen sammen med eleverne. Vi har både digitale, trykte og konkrete materialer / materialesæt.

Materialerne bookes i mitCFU, og vi bringer materialerne ud til din skole med vores bogbiler en gang om ugen.

Kan jeg selv ønske indkøb af materialer?

Samlingen vedligeholdes løbende gennem 4 årlige materialevalgsmøder. Du er altid velkommen til at indsende ønsker til nye indkøb.

Bestilte materialer bringes ud til skolerne en bestemt dag om ugen. Ekspeditionstiden er 3 dage.

Hvordan får jeg leveret/afhentet materiale?

Vi kører til skolerne en fast ugedag hver uge. Skoler med mange lån får fast besøg, mens skoler med færre lån selv skal bestille afhentning af materialer.

Du bestiller afhentning i mitCFU på lastbilikonet.

Skal retursedlen med ved returnering af materialer?

Retursedlen er vigtig for korrekt aflevering, så du undgår unødige rykkere. Er sedlen blevet væk kan du printe en ny under mine materialer.

Pak kasserne omhyggeligt og ikke over markeringen i kassen. Vend skiltet på enden af kassen, så det er let at se det er materialer til afhentning.

Aftal et fast afleverings-/afhentningsted med vores chauffør.

Hvad gør jeg ved skoleskift?

Hvis du skifter skole, giv da altid besked til CFU, så dine materialer leveres på rette sted.

Kontakt tlf. 72 69 20 00 eller e-mail cfu@ucn.dk.

Hvordan streamer jeg?

Hvordan får jeg adgang?

Når du vil se en streamet tv-udsendelse, skal du blot logge på mitCFU.

Kan eleverne streame?

Læreren kan booke tv-udsendelser til eleverne - både til klassen og den enkelte elev.

Kan jeg få hjælp til at komme i gang med at bruge levende billeder?

CFUs fagkonsulenter har udarbejdet pædagogiske vejledninger til en lang række tv-udsendelser og spillefilm og der kommer løbende flere til.

Du er altid velkommen til at kontakte CFU's konsulenter og få faglig sparring og inspiration til dit arbejde med tv og film i undervisningen.

Skal jeg have abonnement?

For at du kan streame, skal din skole have abonnementer hos CFU og AVU-medier. 

Kan du ikke se materialet, kan det skyldes manglende abonnementer - spørg evt. din skolebibliotekar – eller manglende plugins (se næste afsnit).

Hvilke muligheder har jeg som studerende?

Som studerende er du velkommen til at bruge CFU's samlinger og få råd og vejledning af vores konsulenter.

Du logger på mitCFU med dit UNI-Login og kan gå på opdagelse i CFU's samlinger. Du kan også finde pædagogiske vejledninger med ideer og anvendelsesforslag til mange af materialerne.

Skal du bruge materialer til din praktik?

Når du skal i praktik, kan du låne materialer til din undervisning fra vores udlånssamling. Vi har et bredt udvalg af skøn- og faglitterære bøger i klassesæt, digitale læremidler og materialesæt. 

Lån skal ske gennem din praktikskole, som også hæfter for lånene. Du bestiller læremidlerne gennem din praktiklærer, og vi leverer materialerne gratis til din praktikskole.

CFU's kurser

Hvis der er ledige pladser 2 uger før kursets afvikling, kan du deltage gratis. Kontakt vores kursusadministration på tlf. 72 69 20 00.

Se alle CFU's kurser.

Hvordan låner jeg e-bøger

E-bøger bookes på næsten samme måde som vores almindelige bøger.

Du finder e-bøgerne på mitCFU . Her booker du det antal eksemplarer af e-bogen, som du og dine elever skal bruge.

Har du ønsker til Udlånssamlingen?

Vi har løbende materialevalgsmøder med repræsentanter fra kommuner og skoler, hvor vi tager stilling til indkomne forslag.

Du kan sende dine ønsker ind på vores formular til materialeønsker

Hvilket EAN og CVR

EAN: 5798000553385 - husk gerne at tilføje att. person.

CVR: 30843126.