Gå til hoved indhold

Akademiuddannelse

Akademi­uddannelsen i bæredygtighed og grøn omstilling

Styrk din karriere inden for bæredygtighed og grøn omstilling. Uddannelsen gør dig i stand til, som medarbejder, koordinator, nøglemedarbejder eller leder, at lede den bæredygtige udvikling sammen med dine kolleger og samarbejdspartnere.

Ønsker du at gøre en positiv forskel i den grønne omstilling og opnå kompetencer til at udvikle bæredygtige forretningsmodeller og -processer? Så er er AU i bæredygtighed og grøn omstilling uddannelsen for dig. På denne deltidsuddannelse vil du blive klædt på til at håndtere opgaver, der ligger indenfor en grøn omstilling i din organisation.

Hvad betyder Bæredygtighed i dagens samfund

Bæredygtighed og grøn omstilling har stor betydning i dagens samfund. Med stigende bevidsthed om klimaforandringer, ressourceknaphed og miljømæssige udfordringer er der et presserende behov for at handle og finde løsninger, der kan sikre en bæredygtig fremtid.

Grøn omstilling er en vigtig del af bæredygtighedsagendaen. Det handler om at skifte fra ressourceintensive og skadelige praksisser til mere miljøvenlige og bæredygtige løsninger. Det kan omfatte overgangen til vedvarende energikilder, reduktion af CO2-udledninger, effektiv ressourceanvendelse, cirkulær økonomi og meget mere. Grøn omstilling er afgørende for at mindske vores påvirkning af klimaet og bevare naturressourcerne til kommende generationer.

Målgruppe

Akademiuddannelsen i Bæredygtighed og grøn omstilling er for dig der ønsker mere viden om ESG-rapportering, udarbejdelse af klimaregnskaber, bæredygtig forretningsforståelse, ledelse af bæredygtig udvikling og/eller hvordan grøn omstilling kan foregå i praksis

Hvad får du ud af en akademiuddannelse i bæredygtighed og grøn omstilling?

Med en AU i bæredygtighed og grøn omstilling opnår du kompetencer i bæredygtig forretningsforståelse og lærer strategier til at integrere bæredygtighed i virksomhedens kerneaktiviteter.

Derudover får du:

  • Solid teoretisk og praktisk viden om bæredygtig udvikling og grøn omstilling
  • Redskaber til at analysere, udvikle og prioritere indsatser i virksomhedens grønne omstilling
  • Redskaber til at systematisere og rapportere på virksomhedens indsatser i den grønne omstilling – herunder klimaregnskaber og ESG-rapportering
  • Kompetencer til at bidrage til en bæredygtig forretningsudvikling.

Hvad får din virksomhed ud af uddannelsen?

Din virksomhed får en medarbejder, der kan

  • Afdække, udvælge og implementere bæredygtige initiativer i praksis.
  • Udvikle virksomhedens opgaver med henblik på bæredygtighed og grøn omstilling.
  • Udvikle en bæredygtig strategi.
  • Udarbejde handlingsplaner, der matcher virksomhedens behov.
  • Deltage i tværfagligt samarbejde om virksomhedens grønne profil.
  • Formidle virksomhedens bæredygtige strategi og udfordringer både internt og eksternt.

Uddannelsens opbygning

Ud af de 60 ECTS uddannelsen indeholder, skal du have valgfag for 30 ECTS.

Du er ikke begrænset til nedenstående valgfag, men skal i dit valg overholde følgende:

Din uddannelse skal indeholde valgfag med minimum 20 ECTS-point fra det Merkantile fagområde. Eksempler på valgfag herfra kunne være:

Uddannelsen må maksimalt indeholde valgfag for i alt 10 ECTS-point fra fagområderne for hhv. Ledelse eller Produktion, IT, bygge og anlæg . Eksempler på valgfag herfra kunne være:

 

Mere information om uddannelsen

Få vejledning og mere at vide

Mette Frænde Andersen

Administrativ medarbejder

E-mail:
mta@ucn.dk
Telefon:
72691721

Line Tellefsen

Faglig vejleder

E-mail:
lte@ucn.dk
Telefon:
72691744

Få seneste nyt fra UCN act2learn Erhverv

Nyhedsbrev til det nordjyske erhvervsliv. Få ny viden, inspiration og gode råd og bliv opdateret på relevante kurser og videreuddannelser, webinarer og arrangementer.

Udkommer 4-6 gange om året.