Gå til hoved indhold
Akademimodul
Akademiuddannelsen i økonomi- og ressourcestyring

At indsamle data om f.eks. de besøgende på din virksomheds hjemmeside er afgørende for at kunne træffe de beslutninger, der kan føre til en øget konverteringsrate og online vækst. Uden at indsamle og analysere data, bliver ændringer aldrig til optimering. Det bliver bare til ændringer!

Indenfor stort set alle domæner opsamles der i dag store mængder data. Ofte er det data automatisk indsamlet fra mange og forskellige kilder. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan dine data efterfølgende behandles og analyseres og dermed hvilken viden, der kan hentes ud af data, specielt hvis datamængden er stor. Udbyttet af dataindsamlingen ligger i evnen til at kunne trække informationsessensen ud og præsentere denne på en let forståelig og aktionsorienteret måde.

Du kan tage modulet som selvstændig efteruddannelsen, eller det kan indgå som et valgmodul på en samlet akademiuddannelse i økonomi- og ressourcestyring.

Indhold

I faget statistik skal du blandt andet arbejde med:

  • Beskrivende statistik og grundlæggende sandsynlighedsregning
  • Stokastisk variabel og sandsynlighedsfordelinger
  • Konfidensintervaller og hypotesetest
  • Ensidig variansanalyse
  • Regressionsanalyse
  • Stikprøveudvælgelse

Dit udbytte

Forløbet vil styrke dig i at:

  • lære at træffe de rette beslutninger på baggrund af en grundig statistisk analyse
  • blive i stand til selvstændigt og ud fra statistisk teori og metode at indsamle, analysere og vurdere en given erhvervs- eller samfundsøkonomisk problemstilling
  • blive klogere på variansanalyse og antalstabeller samt klædt på til at opstille og afprøve hypoteser og udføre forskellige test.
  • foretage stikprøveudvælgelse, herunder hvilken udvælgelse der vil fungere bedst, og du får også forudsætningerne for at beregne punktestimater og konfidensintervaller og allokere en stikprøve.

Målgruppe

Big data og statistik er for dig, der arbejder eller skal til at arbejde inden for økonomi og regnskab og ønsker kompetencer til at kunne deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde inden for praktisk statistik med en professionel tilgang.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder modulet på nedenstående tidspunkter.

Få besked om fremtidige datoer

Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.

Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. 

Tak for din interesse

Tak for din interesse i forløbet. Du hører fra os, når der igen er fastsat nye datoer. 

Få vejledning og mere at vide

Mette Frænde Andersen

Administrativ medarbejder

E-mail:
MTA@ucn.dk
Telefon:
72691721

Få seneste nyt fra UCN act2learn Erhverv

Nyhedsbrev til det nordjyske erhvervsliv. Få ny viden, inspiration og gode råd og bliv opdateret på relevante kurser og videreuddannelser, webinarer og arrangementer.

Udkommer 4-6 gange om året.