Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den sociale diplomuddannelse

Oplever du i din praksis dilemmaer i forhold til balancegangen både at være kollega og samtidig have ansvar for den faglige ledelse? Kan det være svært for dig at få skabt refleksion i personalegrupper, der bare ønsker at få én løsning på problemet?

På modulet får du faglige redskaber til at udfylde og kvalificere rollen som konsulent og udviklingsagent med særligt fokus på demensområdet. Du bliver ud fra et systemisk perspektiv klædt på til at skabe reflekterende processer henimod en mere kvalificeret demensomsorg. Ligeledes får du indsigt i udviklings- og kvalitetsfremmende metoder.

Modulet kan tages som selvstændig efteruddannelse eller indgå som et valgmodul på Den sociale diplomuddannelse.

Hvad får du ud af modulet?

På modulet får du redskaber og metoder til at skabe forandring og forankring, individuelt og i et organisatorisk perspektiv. Du får ligeledes viden om mulige barrierer for implementering af udviklingstiltag med et særligt fokus på demensområdet.

Du lærer om det værdiskabende konsulentarbejde samt konsulentens relationer og positioner, og du får mulighed for at afdække forventninger til konsulentrollen i din egen praksis.

Modulet kvalificerer dig dermed til at stå i spisen for at skabe reflekterende rum og processer, der højner kvaliteten af den personcentrerede demensomsorg i din organisation.

Fagligt indhold

Uddannelsesforløbet sætter blandt andet spot på din rolle som konsulent og varetagelsen heraf. Vi vil på modulet komme ind på emner som:

  • Værdiskabende konsulentarbejde
  • Systemisk tænkning og teori
  • Spørgsmålstyper
  • Metoder til at skabe forandring
  • Barrierer for implementering og modstand mod forandring

Uddannelsen foregår i et læringsmiljø, hvor demenskoordinatorer og ressourcepersoner på området både undervises og løser opgaver sammen. Dette sikrer en høj grad af videndeling, gensidig sparring og udveksling af perspektiver. Uddannelsen og undervisningsformen styrker den gensidige udveksling og understøtter samarbejde og koordinering på tværs.

Hvem henvender modulet sig til?

Modulet er særligt målrettet til dig, der arbejder som nøgleperson indenfor demensområdet. Det kan være som demenskoordinator, demenssygeplejerske eller anden ressourceperson indenfor området.

Hvordan arbejder vi på modulet?

Hos UCN act2learn lægger vi vægt på, at du bliver trænet i at udvikle dig teoretisk og i din professionelle praksis. Du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag ét. Derfor bliver du udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis.

Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem almindelig undervisning, diskussioner i grupper og plenum, casearbejde og individuelle studier og refleksioner.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Få besked om fremtidige datoer

Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.

Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. 

Tak for din interesse

Tak for din interesse i forløbet. Du hører fra os, når der igen er fastsat nye datoer. 

Få vejledning og mere at vide

Charlotte Nielsen

Administrativ medarbejder

Telefon:
72691676

Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social

Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.

Udkommer 4-6 gange om året.