Kursus og netværk for ressourcepersoner
Læreres og pædagogers professionelle relationskompetence og evnen til at etablere positiv kontakt, både til den enkelte elev og til klassen som helhed, har afgørende betydning for trivsel, læring og udvikling. Samtidig har relationskompetencen afgørende betydning for det gode undervisningsmiljø, og for etablering af et sundt og bæredygtigt arbejdsmiljø, som gavner både børn og voksne.
Udfordringer i klassens læringsmiljø kan - oftere end vi lige tror – løses eller forbedres, hvis vi zoomer ind på det uudnyttede mulighedsrum, som ligger gemt i den ”relationelle værktøjskasse”.
Fagligt indhold
Det er afgørende, at de kompetencer, som du opnår i forløbet, er direkte anvendelige i praksis. Derfor arbejder vi med praksisnære læringsaktiviteter. Mellem hver undervisningsgang skal du arbejde med nogle prøvehandlinger, som bliver udgangspunkt for læringssamtaler ved næste undervisningsgang og undervejs i forløbet bliver der også mulighed for sparring.
Hver undervisningsgang bygges op omkring en fast struktur:
- Præsentation og rammesætning
- Aktionslæring og læringssamtale som metode
- Fagligt perspektiv - oplæg
- Igangsætning af ny praksisafprøvning.
Hvad får du ud af kurset?
Målet er, at du opkvalificerer dine kompetencer i forhold til at understøtte dine kolleger i deres arbejde med at skabe deltagelsesmuligheder for alle børn og unge i folkeskolen ved bl.a. at oversætte og omsætte specialpædagogisk og almendidaktisk viden til praksis. Du vil i kurset indgå i netværk og med ressourcepersoner fra andre skoler.
Hvem henvender kurset sig til?
For alle med vejlederopgaver i skolen, ressourcepersoner, faglige vejledere og koordinatorer i folkeskolen.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få besked om fremtidige datoer
Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.
Få seneste nyt fra UCN act2learn Pædagogik og Læring
Nyhedsbrev til skole- og dagtilbudsområdet, hvor du kan holde dig opdateret på ny viden inden for henholdsvis pædagogik og læring. Tilmeld dig det nyhedsbrev - Dagtilbud eller Skole - der er relevant for dig og modtag opdateringer på kurser, videreuddannelser og arrangementer.
Udkommer 2-4 gange om året.