Gå til hoved indhold

Micro-credentials

Micro-credentials er en ny form for korte uddannelsesforløb, der giver dig mulighed for at lære færdigheder og kompetencer indenfor et helt bestemt emne. Afgrænset branchespecifik viden, hvor du får et anerkendt bevis for din nye kunnen.

Hvad er et micro-credential?

Et micro-credential er et kort, fokuseret uddannelsesforløb, hvor du får et bevis for den viden og de færdigheder og kompetencer, som du opnår. Derfor afsluttes et micro-credential altid med en prøve sådan, at du kan demonstrere din opnåede læring.

Micro-credentials fokuserer på en bestemt færdighed, ikke det bredere emneområde. Derfor er micro-credentials sammenlignet med mere traditionelle efteruddannelser hurtigere at gennemføre.
Micro-credentials bygger på klare standarder og kvalitetssikring. Det har følgende fordele for dig:

Skulle du have lyst til at veksle dine micro-credentials om til et helt modul, kræver det at du ansøger om en såkaldt realkompetencevurdering (rkv), for at få det endelige bevis for et gennemført modul. Læs mere om realkompetencevurdering (rkv) og/eller kontakt vores kvalitets- og uddannelseskoordinator, for at høre nærmere.

Stabelbare beviser på din kunnen

Modellen viser, fra højre mod venstre, hvordan beviser fra gennemførte micro-credential-forløb kan stables sammen til et helt akademi- eller diplommodul. RKV står for realkompetencevurdering og viser, at du skal ansøge om en sådan, for at få det endelige bevis for et gennemført modul. ECTS angiver den arbejdsbelastning et uddannelsesforløb er normeret til. 

Få vejledning og mere at vide

Pia Lindkvist Knærkegaard Pedersen

Kvalitets- og uddannelseskoordinator

Telefon:
72691667