Gå til hoved indhold

Neuropædagogisk efteruddannelse

En efteruddannelse i neuropædagogik lærer dig at designe lærings- og udviklingsforløb, der passer til det enkelte menneske. Neuropædagogik bruges bl.a. til at forstå og håndtere læring og udviklingsproblemer hos børn, unge, og voksne der kan skyldes neurobiologiske faktorer, såsom hjerneskader, ADHD, autisme, angst, demens og ordblindhed (dysleksi).

Neuropædagogikken har mange anvendelser, derfor kan en uddannelse eller et kursus i neuropædagogik bruges mange steder, bl.a. dagtilbud, skoler, plejehjem og botilbud.

Hvad er neuropædagogik?

Neuropædagogik er en tværfaglig disciplin, der har fokus på samspillet mellem hjerne, krop, adfærd og omverden. Det neuropædagogiske arbejde er særlig optaget af; Adfærd, relationer og læring.

Et perspektiv, som kombineret, åbner op for en dybere forståelse af sammenhængen mellem det der sker i os som mennesker og de handlinger vi gør. På den baggrund er det neuropædagogiske perspektiv, når det omsættes til brug, med  til at fremme læring og udvikling og hjælpe den enkelte til, at nå sit fulde potentiale.  

Hvorfor tage efteruddannelse inden for neuropædagogik?

De neuropædagogiske efteruddannelser på UCN tager afsæt i den nyeste neurovidenskabelige forskning. Du får viden om hjernen og nervesystemets funktion og opnår færdigheder og metoder til at håndtere komplicerede pædagogiske og psykologiske udfordringer. Viden, inspiration og redskaber til dit daglige arbejde med børn, unge og voksne med særlige behov.

Hos UCN act2learn udbyder vi en række ECTS-givende diplommoduler, akademimoduler og kurser inden for det neuropædagogiske felt. Vores udbud spænder bredt og henvender sig til mange forskellige faggrupper. Alle vores uddannelser har det til fælles, at de kombinerer teori og forskning med praktiske metoder, som du kan bruge i din dagligdag.

Vi tilbyder også skræddersyede uddannelsesforløb til jeres institution inden for det neuropædagogiske felt. Undervisningen kan foregå på UCN eller hvor i landet I måtte ønske det - det er jeres behov, der bestemmer.

Hvem henvender vores neuropædagogiske forløb sig til?

De neuropædagogiske efteruddannelser er typisk rettet mod faggrupper, som arbejder med omsorg, udvikling og læring på det social- og specialpædagogiske område. Men i de senere år har andre faggrupper også fået øjnene op for værdien af at bruge neuropædagogikken.

Se kurser og moduler
Se kurser og moduler

Se vores udvalg af ECTS-givende moduler samt kurser inden for det neuro­pædagogiske område.

Se skræddersyede forløb
Se skræddersyede forløb

Læs mere om vores særligt tilrettelagte uddannelsesforløb og kurser for organisationer og virksomheder.

Følg os på Instagram
Følg os på Instagram

Følg vores Instagram-profil "Neuronørd", og få et indblik i neuropædagogikkens verden.

Kontakt

Kirsten Elise Pedersen

Områdekoordinator

E-mail:
kep@ucn.dk
Telefon:
72691696