Gå til hoved indhold

Neuropædagogisk kompetencecenter

Neuropædagogisk Kompetencecenter har base på UCN’s campus i Hjørring og udbyder kompetencegivende efteruddannelse som en del af UCN act2learn.

Vi tilbyder – som nogle af de eneste i Danmark – kompetencegivende efteruddannelse inden for det neuropædagogiske felt. Vi har en række ECTS-givende diplom- og akademimoduler, ligesom vi tilbyder kurser, temadage og skræddersyede forløb til virksomheder og institutioner.

Specialiserede undervisere med fokus på praksisnærhed

Neuropædagogisk Kompetencecenter har et tæt samarbejde med pædagoguddannelsen på UCN – faktisk er medarbejderne i kompetencecentret alle ansat på pædagoguddannelsen, da vi ønsker at skabe sammenhæng mellem grund- og videreuddannelse samt udviklingsarbejdet. Vi indgår desuden i en række forskningsprojekter inden for vores felt. Vores undervisere har forskellig uddannelsesmæssig baggrund – blandt andet lærer, pædagog, psykolog og sygeplejerske.

Fælles for alle er, at de har en overbygning på deres uddannelse og har udviklet en faglighed og specialisering inden for det neuropædagogiske område og har stort fokus på praksisnærhed.

I vores daglige virke arbejder vi med fokus på tre grundlæggende værdier:

  • Høj faglighed
  • Den anerkendende relation i et neuroaffektivt perspektiv
  • Praksisnærhed

Hvem henvender vores forløb sig til?

Vores efteruddannelser retter sig blandt andet mod faggrupper, der arbejder med omsorg, udvikling og læring på det specialpædagogiske område. Men de seneste år har andre faggrupper fået øjnene op for værdien af at kende til hjernens betydning for vores adfærd, behov mv. Vi har derfor fornøjelsen af at have studerende og kursister fra et bredt spektrum af faggrupper.

Neuropædagogisk supervisionsuddannelse

Undervisere og kursister fortæller om neuropædagogisk supervisionsuddannelse. Underviserne Lone og Anne samt studerende Pia fortæller hvad den neuropædagogiske supervisionsuddannelse består af og hvordan man som superviser kan bruge viden om hjernen og nervesystemet i sit arbejde.

Kontakt

Kirsten Anette Larsen

Studieadministrativ medarbejder

E-mail:
KAL@ucn.dk
Telefon:
72690455