Gå til hoved indhold

Måske har du samme erfaring som Bodil, måske er dine erfaringer, at vejledningsopgaverne er trængt lidt i baggrunden, grundet andre arbejdsopgaver. Uanset vejledningserfaringer, henvender disse to suppleringsdage sig til dig der har afsluttet en certificeret ICDP uddannelse niveau 2 forløb.

Formål

Formålet med kursusdagene er, at du aktivt og via faciliterende processer får mulighed for at skærpe de vejledningsmetoder, som du blev præsenteret for på ICDP uddannelsen niveau 2 Ligeledes skabes der mulighed for videreudvikling af egne vejledningskompetencer gennem konkret opgaver og andres vejledningserfaringer. Hvis der er interesse for det, vil kurset afsluttes med etablering af netværksgrupper for ICDP vejledere.

Indhold

  • Vejledningsprocesser der styrker omsorgsgivers fokus på det positive barn
  • Aktivering af omsorgsgiver i forhold til de otte samspilstemaer. Begreber som symmetrisk samspil, bottom-up og facilitering vil blive berørt
  • Vejledning af forældre- og personalegrupper.  Her rettes fokus mod vejledningsmetoder, der kan fremme deltageraktivering i gruppevejledningen

Målgruppe

Professionelle omsorgsgivere der har gennemført certificeret ICDP uddannelse niveau 2. Deltagerne skal medbringe dels en selvoplevet udfordrende vejledningserfaring, dels et videoklip/stjernestundsfortælling på en succesfuld vejledningsproces.


NB: Kurset kan også arrangeres lokalt og tilpasses den enkelte institution, område, kommune etc.

Undervisningsform

Kurset tager afsæt i faciliterende undervisningsformer og vil veksle mellem oplæg, dialog, videoklip, fællesdrøftelser samt hjemmeopgave.

Få vejledning og mere at vide

Heidi Trude Holm

Lektor

E-mail:
hho@ucn.dk
Telefon:
72691731