Gå til hoved indhold

Øvrig uddannelse

National Grunduddannelse - NGU

National Grunduddannelse (NGU) er et efteruddannelsestilbud til professionelle, der arbejder med og for mennesker med funktionsnedsættelsen medfødt døvblindhed.

At være døvblind betyder, at nedsættelsen af fjernsanserne (syn og hørelse) er så alvorlig, at de to sanser ikke kan supplere eller kompensere hinanden. Derfor har man behov for at få adgang til verden gennem de taktile og kinæstetiske sanser.

Trivslen og udviklingen for personer med medfødt døvblindhed er afhængig af kompetente partnere. Partnerkompetence handler primært om, at man på en nærværende måde møder personer med medfødt døvblindhed sådan, at han/hun oplever sig selv som en der er og har et kommunikerende jeg.

På NGU får du grundlæggende viden om kompleksiteten af det dobbelte sansetab og dennes betydning i forhold til at udvikle sociale og kommunikative kompetencer - du bliver i stand til at omsætte denne viden i en pædagogisk praksis.

Optagelsen på NGU forudsætter, at kursusdeltageren har gennemført CDH's Basisuddannelse, eller et andet tilsvarende uddannelsesforløb.

Få vejledning og mere at vide

Ann Dyreborg Reichstein

Administrativ medarbejder

E-mail:
adr@ucn.dk
Telefon:
72690402