Mentalisering i et neuropædagogisk perspektiv
Kursets formål
Formålet er, at deltagerne tilegner sig viden om mentalisering - evnen til at forstå og fortolke egne og andres mentale tilstande, fx tanker, følelser og intentioner. Kurset giver en forståelsesramme for arbejdet med mennesker i special og almen pædagogisk praksis. Fokus vil være på at integrere viden om hjernens funktioner og mentalisering for at skabe et udviklingsfremmende miljø. Dette skal bidrage til at understøtte menneskers emotionelle og sociale kompetencer gennem hele livet.
Mål
Deltagerne får en dybere teoretisk forståelse af mentalisering og indsigt i, hvordan den kan anvendes i arbejdet med mennesker med forskellige kognitive og psykologiske udfordringer. Samtidig bliver deltagerne rustet til at benytte mentalisering som en central metode i almen praksis. Målet er at styrke deltagernes faglige kompetencer og forbedre deres praksis, så de bedre kan støtte mennesker i at forstå og regulere egne og andres mentale tilstande.
Fagligt indhold
- Den treenige hjerne
- Gennemgang af tilknytningsteori
- Viden om hvordan mentalisering udvikler sig hos børn, unge og voksne
- Viden om emotioner
- Viden om mentalisering som teori
- Viden om den mentaliseringsbaserede tilgang
Målgruppe
Kurset henvender sig til professionelle, der arbejder med børn, unge og voksne i special- , social- og almen pædagogisk praksis.
Undervisningen
Undervisningen veksler mellem oplæg, erfaringsudveksling, faglige drøftelser og sparring med afsæt i deltagernes konkrete praksis.
Skræddersyede forløb hos UCN act2learn
Dette er et eksempel på et af UCN act2learns skræddersyede forløb indenfor socialt arbejde og social pædagogik. Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at få skræddersyet et forløb til din organisation eller virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte os.