Gå til hoved indhold

Kurset indeholder en introduktion til yoga og mindfulness som et pædagogisk redskab, der vil kunne praktiseres og integreres direkte i dit pædagogiske arbejde med børn.

Mindfulness og yoga understøtter børns generelle udvikling og styrker indlærings- og koncentrationsevne, social intuition, samt evnen til følelsesregulering og mentalisering. Derudover virker mindfulness og yoga stressforebyggende, stressnedsættende og trivselsfremmende. Kurset er henvendt til lærere, pædagoger, medhjælpere m.fl. der arbejder med udviklings-, lærings- og omsorgsopgaver i både ordinære og specialpædagogiske skolefritidstilbud. Kursets øvelser tager udgangspunkt i yogaøvelsesbogen "Lyt til løven" af Emma Maria Vincent, hvorfor det anbefales at anskaffe eller orientere sig i denne.

Indhold

Forløbet omfatter to kursusdage.

På kurset vil I:

  • afprøve Mindfulness og Yoga på egen krop
  • få kendskab til evidens, der understøtten brugen af Yoga og Mindfulness i pædagogisk arbejde
  • blive præsenteret for øvelser til styrkelse af opmærksomhed, kropsfornemmelse, empati og mentalisering, gennem fysiske øvelser, åndedrætsøvelser og meditation
  • i samarbejde med andre deltagere tilrettelægge en yogasession, som afprøves i egen praksis mellem kursusgangene

Praktisk information

Der vil være yogamåtter til rådighed, men I er også velkommen til at medbringe jeres egne. Husk behageligt og løst tøj I kan bevæge jer i samt evt. et lille tæppe.

Undervisere

Linda Kunz Sørensen og Lonni Jeppesen Nielsen, lektorer ved UCN, Neuropædagogisk Kompetencecenter og børneyogalærere fra Lille Yogahus, København

Særlige ønsker?

Hvis I som institution ønsker at booke et kursus, kontakt da venligst kursussekretær Kirsten Larsen på kal@ucn.dk. For information vedr. kursets indhold og målgruppe, kontakt kursusansvarlig Linda Kunz Sørensen på lkb@ucn.dk.

Få vejledning og mere at vide

Kirsten Elise Pedersen

Områdekoordinator

E-mail:
kep@ucn.dk
Telefon:
72691696