Arbejdet med livshistorie
Kursets formål
Arbejdet med livshistorie giver mulighed for at inddrage borgerens egne interesser, værdier, oplevelser, mestringsevne og egne udtryk. I kurset er der fokus på både kropslige, emotionelle, sociale, miljømæssige og kognitive erfaringer. Arbejdet med livshistorie kan være med til at skabe sammenhængende fortælling og styrke det relationelle perspektiv mellem borger og medarbejder.
Livshistorie som metode skaber et refleksionsrum for medarbejderen og kan inspirere det pædagogiske arbejde. En dybere forståelse af borgerens livshistorie gør det muligt at yde målrettet støtte, der fremmer trivsel og udvikling.
Mål
At tilegne sig viden og forståelse for livshistorien som en del af at gå bag om adfærd og at kunne arbejde med borgerens ressourcer og udfordringer.
At kunne anvende livshistorien som metode i pædagogisk arbejde og reflektere over livshistorie som metode og anvendelse i praksis, samt at kunne, udvikle på eget materiale og videre formidle egne erfaringer.
Fagligt indhold
- Viden om livshistorie og dens betydning for det enkelte menneske
- De tre personperspektiver
- Interview som metode
- Forskellige æstetiske processer som indgang til at åbne for kommunikation og dialog
Målgruppe
Kurset henvender sig til pædagogiske, social- og sundhedsfaglige medarbejdere, der arbejder med unge og voksne på det sociale område.
Skræddersyede forløb hos UCN act2learn
Dette er et eksempel på et af UCN act2learns skræddersyede forløb indenfor socialt arbejde og social pædagogik. Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at få skræddersyet et forløb til din organisation eller virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte os.