Low Arousal 2U
Kursets formål
Dette kursus henvender sig særligt til praktikere, der arbejder med borgere, som har behov for ekstra støtte til at udtrykke et indefra-perspektiv. LA2 er udviklet som en kombination af metoden Low Arousal og et recovery-orienteret perspektiv. Metoden fokuserer på borgerens indefra-perspektiv, som, i samarbejde med den professionelles udefra-perspektiv, kan understøtte borgerens trivsel.
LA2 er udarbejdet af Sopra for Socialstyrelsen i et satspuljeprojekt med fokus på at forebygge vold og fremme trivsel på botilbud. På kurset gennemgår vi metodehåndbogen til LA2, med særligt fokus på, hvordan metoderne kan understøttes og tilpasses, så de passer til borgerens kommunikative kompetencer. Vi arbejder konkret med metoden i relation til deltagerens praksis og reflekterer løbende over metodens fordele. Samtidig ser vi på, hvad metoden ikke kan, og hvilke faldgruber der er vigtige at være opmærksom på som professionel.
Mål
Efter kurset vil du:
- Have udvidet din værktøjskasse med konkrete metoder til samarbejde med borgere.
- Være klædt på til at bruge dit udefra-perspektiv refleksivt og fagligt vurdere, hvornår LA2 er det rette værktøj til samarbejde med borgeren – og hvornår det ikke er.
Fagligt indhold
- Low Arousal 2s afsæt (Low arousal og Recovery)
- Low Arousal 2u
- Trivselsplanen
- Tryghedsplanen
- Læringsplanen
- Samtaleværktøjer (Feedback Informed Treatment og Åben Dialog)
Målgruppe
Kurset henvender sig især til pædagogisk personale, som arbejder indenfor voksenområdet, hvor adgangen til indefra-perspektivet opleves som en udfordring.
Undervisningen
Kursets første dag tager afsæt i oplæg og de følgende gange bevæger vi os over i arbejde med egen praksis. Mellem hver undervisningsgang skal der arbejdes med en borger fra egen praksis. Arbejdet præsenteres den følgende gang og vi reflekterer sammen om jeres erfaringer og kobler teoretiske perspektiver på. Undersøgelser af metodens virkninger inddrages.
Der er ingen læsning til modulet, men metodemanualen til LA2 er tilgængelig via socialstyrelsens hjemmeside. Underviseroplæg vil desuden rumme litteraturlister, som man kan fordybe sig i.
Skræddersyede forløb hos UCN act2learn
Dette er et eksempel på et af UCN act2learns skræddersyede forløb indenfor socialt arbejde og social pædagogik. Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at få skræddersyet et forløb til din organisation eller virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte os.