VVS-installation - målrettet forløb for maskinmestre

Opnå fuld autorisation inden for VVS med et målrettet e-learningsforløb for maskinmestre

Er du maskinmester og arbejder du i en organisation, hvor der er brug for en virksomhedsautorisation inden for VVS, så er det nu muligt at deltage på en helt ny videreuddannelse.

Uddannelsen klæder dig på med de nødvendige kompetencer i forhold til at blive faglig ansvarlig i en autoriseret eller godkendt virksomhed. Efter bestået uddannelsesforløb og en autorisationsprøve er du rustet til at søge fuld autorisation hos Sikkerhedsstyrelsen. Uddannelsen er udviklet i et tæt samarbejde med Maskinmesterforeningen og Fredericia Maskinmesterskole.

Fleksibelt e-learningsforløb

Uddannelsen er tilrettelagt som en deltidsuddannelse på akademiniveau og udgør 60 ECTS point. For at imødekomme en maskinmesters behov for fleksibilitet udbyder vi uddannelsen, som et e-learningsforløb, som betyder, at størstedelen af uddannelsen kan foregår fra din bopæl eller virksomhed.

Uddannelsens moduler

For at opnå fuld VVS-autorisation skal du gennemføre følgende fag:

 • Grundlæggende VVS-tekniske begreber
 • Sanitet
 • Varmeinstallation bolig
 • Kvalitet, sikkerhed og miljø
 • Varmeinstallation bygninger
 • Gas A
 • Gasfejlfinding og Gas B
 • Afgangsprojekt

For at opnå delautorisation i Vand og afløb skal du gennemføre følgende fag:

 • Grundlæggende VVS-tekniske begreber
 • Sanitet
 • Varmeinstallation bolig
 • Kvalitet, sikkerhed og miljø

Afklaring af dine kompetencer

Som maskinmester bliver du tilbudt en realkompetencevurdering, som er en vurdering af om du allerede har kompetencer, som svarer til et eller flere moduler på akademiuddannelsen. Her kan du læse om realkompetencevurderingen.
Prisen for en realkompetencevurdering ved UCN act2learn er 2.400 kr. i forhold til ansøgning om et kompetencebevis for et modul på 10 ECTS-point og 1.400 kr. i forhold til ansøgning om kompetencebevis for et modul på 5 ECTS-point.

Adgangskrav

Maskinmestre med en relevant erhvervsfaglig uddannelse inden for VVS. Såfremt du ikke har en adgangsgivende erhvervsuddannelse tilbydes du et værkstedskursus, som afholdes af Fredericia Maskinmesterskole. Du skal desuden have minimum to års erhvervserfaring.

Værkstedskursus

Tilmeld dig til værkstedskursus her.

Spørgsmål

Udviklingskonsulent Kim Vistisen på tlf. 72 69 17 58, mail: kiv@ucnact2learn.dk.

OBS: Hvis du er faglært eller ufaglært, har du mulighed for at søge om støtte fra omstillingsfonden på op til kr. 10.000,00 årligt til at dække din deltagerbetaling på akademi- eller diplomuddannelser. Se mere om mulighederne her.

Fredericia Maskinmesterskole logo

Opsummering

Pris
kr. 0,00 momsfri

Pr. modul kr. 4.000,00 - kr. 9.500,00. Prisen er ekskl. værkstedskursus, realkompetencevurdering samt autorisationsprøver.

Sted
UCN act2learn
Sofiendalsvej 60
9200 Aalborg SV

Omfang
Uddannelsen vil som udgangspunkt kunne tages på 2 år. Fra du starter skal uddannelsen være afsluttet indenfor en periode på 6 år.

Point
60 ECTS

Optagelseskrav
Maskinmestre med en relevant erhvervsuddannelse inden for VVS.Hvis du ikke opfylder dette, tilbyder vi dig et værkstedskursus, som afholdes af Fredericia Maskinmesterskole.

Start
01.03.2019

Slut
30.09.2019

Tilmeldingsfrist
15.02.2019

Tidspunkt
Datoer følger senere.

Kontakt

Maria Ahrenholt Svendsen
Kursussekretær

72 69 16 93
maas@ucnact2learn.dk

TEKNOLOGI OG PRODUKTION