VVS-installation - målrettet forløb for maskinmestre

Opnå fuld autorisation inden for VVS med et målrettet e-learningsforløb for maskinmestre

Er du maskinmester og arbejder du i en organisation, hvor der er brug for en virksomhedsautorisation inden for VVS, så er det nu muligt at deltage på en helt ny videreuddannelse.

Uddannelsen klæder dig på med de nødvendige kompetencer i forhold til at blive faglig ansvarlig i en autoriseret eller godkendt virksomhed. Efter bestået uddannelsesforløb og en autorisationsprøve er du rustet til at søge fuld autorisation hos Sikkerhedsstyrelsen. Uddannelsen er udviklet i et tæt samarbejde med Maskinmesterforeningen og Fredericia Maskinmesterskole.

Fleksibelt e-learningsforløb

Uddannelsen er tilrettelagt som en deltidsuddannelse på akademiniveau og udgør 60 ECTS point. For at imødekomme en maskinmesters behov for fleksibilitet udbyder vi uddannelsen, som et e-learningsforløb, som betyder, at størstedelen af uddannelsen kan foregår fra din bopæl eller virksomhed.

Uddannelsens moduler

For at opnå fuld VVS-autorisation skal du gennemføre følgende fag:

 • Grundlæggende VVS-tekniske begreber
 • Sanitet
 • Varmeinstallation bolig
 • Kvalitet, sikkerhed og miljø
 • Varmeinstallation bygninger
 • Gas A
 • Gasfejlfinding og Gas B
 • Afgangsprojekt

For at opnå delautorisation i Vand og afløb skal du gennemføre følgende fag:

 • Grundlæggende VVS-tekniske begreber
 • Sanitet
 • Varmeinstallation bolig
 • Kvalitet, sikkerhed og miljø

Afklaring af dine kompetencer

Som maskinmester bliver du tilbudt en realkompetencevurdering, som er en vurdering af om du allerede har kompetencer, som svarer til et eller flere moduler på akademiuddannelsen. Her kan du læse om realkompetencevurderingen.
Prisen for en realkompetencevurdering ved UCN act2learn er 2.400 kr. i forhold til ansøgning om et kompetencebevis for et modul på 10 ECTS-point og 1.400 kr. i forhold til ansøgning om kompetencebevis for et modul på 5 ECTS-point.

Adgangskrav

Maskinmestre med en relevant erhvervsfaglig uddannelse inden for VVS. Såfremt du ikke har en adgangsgivende erhvervsuddannelse tilbydes du et værkstedskursus, som afholdes af Fredericia Maskinmesterskole. Du skal desuden have minimum to års erhvervserfaring.

Værkstedskursus

Tilmeld dig til værkstedskursus her.

Spørgsmål

Uddannelseskonsulent Vicki Banch Friis Frederiksen på tlf. 72 69 17 34, mail: vbff@ucnact2learn.dk.

Få op til 40.000 kr. til efteruddannelse

Vidste du, at du kan få op til 10.000 kr. fra Omstillingsfonden om året? Til og med 2021 kan du således få helt op til 40.000 til din efteruddannelse på UCN act2learn.

Det eneste du skal gøre, når du tilmelder dig et akademifag er at skrive i kommentarfeltet, at du søger omstillingsfonden, samt sende os ’Tro og love’ erklæringen, hvor du bekræfter, at:

 • Er faglært eller ufaglært
 • Er i job
 • Ikke er selvstændig

Så betaler vi for dig, - dvs. ingen penge op af lommen!

Du kan læse mere om omstillingsfonden her.

NB:

Du kan søge støtte til den resterende deltagerbetaling (der overstiger 10.000,- kr. pr. kalenderår), bøger, materialer og transport i din Kompetencefond, hvis din ansøgning i øvrigt opfylder reglerne – undersøg det i din kompetencefond!

Midlerne tildeles efter først-til-mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig et fag hos os.

Fredericia Maskinmesterskole logo

Opsummering

Pris
kr. 0,00 momsfri

Forløbet er pt. i gang med at blive videreudviklet. Prisen forventes at være ca. kr. 5.000 – 15.000 pr. modul. Prisen er ekskl. værkstedskursus, realkompetencevurdering samt autorisationsprøver.

Vi arbejder på opstart i efteråret 2019. Kontakt Vicki Frederiksen på telefonnr. 72691734.

Sted
UCN act2learn
Sofiendalsvej 60
9200 Aalborg SV

Omfang
Uddannelsen vil som udgangspunkt kunne tages på 2 år. Fra du starter skal uddannelsen være afsluttet indenfor en periode på 6 år.

Point
60 ECTS

Optagelseskrav
Maskinmestre med en relevant erhvervsuddannelse inden for VVS.Hvis du ikke opfylder dette, tilbyder vi dig et værkstedskursus, som afholdes af Fredericia Maskinmesterskole.

Kontakt

Maria Ahrenholt Svendsen
Kursussekretær

72 69 16 83
maas@UCNact2learn.dk

Erhverv