Bliv (endnu) bedre til det, du kan
Sundhedssektoren er under konstant forandring, og opgaverne kalder i stadig stigende grad på specialiseret viden.
Med en sundhedsfaglig diplomuddannelse bliver du klædt på til at arbejde specialiseret inden for dit fagfelt i sundhedssektoren.
Afhængig af dine interesser og din uddannelsesmæssige baggrund kan du vælge mellem følgende fire uddannelsesretninger:
Professionspraksis
På retningen professionspraksis får du generel viden om teorier og metoder inden for dit fagområde. Retningen giver dig også indsigt i udviklingsbaseret og forskningsorienteret praksis.
Retningen henvender sig til dig, som ønsker at udvikle dine kompetencer inden for dit nuværende arbejdsområde. Du kan fx være bioanalytiker, sygeplejerske, ergoterapeut, fysioterapeut eller jordemoder.
Sundhedsfremme og forebyggelse
Denne retning giver dig kompetencer til at arbejde med sundhedskampagner og sundhedspædagogiske indsatser.
Du får indsigt i teorier og metoder, som du kan bruge til analyse af folkesundhedsproblemer. Du bliver klædt på til at gennemføre forskellige tiltag inden for forebygelse og rehabilitering til forskellige målgrupper af borgere og patienter.
Sundhedsformidling og klinisk uddannelse
Denne retning giver dig kompetencer til at arbejde med sundhedsformidling og undervisning.
Du får redskaber til at vejlede og undervise både studerende og personale i sundhedssektoren og redskaber til at udvikle din rolle som underviser.
Borgernær sundhed
Retningen borgernær sundhed har fokus på de sundhedsudfordringer, der påvirker livssituationen for svækkede ældre borgere og deres pårørende.
Du specialiserer dig i at koordinere tværfaglige sundhedsindsatser, og du lærer, hvordan man skaber sammenhæng i samarbejdet med borgeren, de pårørende og de forskellige parter i sundhedsvæsenet.
Du kan også bruge den sundhedsfaglige diplomuddannelse som springbræt til en ny sundhedsfaglig profil.
De sundhedsfaglige diplomuddannelser er opdelt i fire uddannelsesretninger:
- Professionspraksis
- Sundhedsfremme og forebyggelse
- Sundhedsformidling og klinisk uddannelse
- Borgernær Sundhed
- Sorgrådgiver
Vælger du en af ovenstående retninger består uddannelsen af to obligatoriske moduler, et retningsspecifikt obligatorisk modul, et retningsspecifikt valgmodul, et obligatorisk afgangsprojekt og evt. valgfrie moduler.
* De to valgfrie moduler á 5 ECTS kan erstattes af ét modul á 10 ECTS
Den sundhedsfaglige diplomuddannelse henvender sig til alle med en professionsbachelor inden for det sundhedsfaglige felt eller uddannelse svarende til samme niveau.
Du kan fx være uddannet sygeplejerske, ergoterapeut, fysioterapeut, jordemoder, radiograf, bioanalytiker eller socialrådgiver.
Hvis du er uddannet sygeplejerske og arbejder i hjemmeplejen, så findes der udover diplomretningen i borgernær sundhed også en specialuddannelsen inden for dit felt.
Den sundhedsfaglige diplomuddannelse består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler, retningsspecifikke moduler og et afgangsprojekt.
Der er to obligatoriske moduler, som er fælles for alle uddannelsesretninger. Vælger du en af de fire retninger består uddannelsen af to obligatoriske moduler, et retningsspecifikt obligatorisk modul, et retningsspecifikt valgmodul, et obligatorisk afgangsprojekt og evt. valgfrie moduler.
På uddannelsen uden uddannelsesretning vælger du blandt flere valgfrie moduler, hvilket emne du ønsker at specialisere dig i.
Fælles for alle uddannelsens moduler er, at de er handlingsorienterede. Det vil sige, at der i undervisningen er et samspil mellem dine erfaringer og det teoretiske indhold.
I undervisningen lægger vi derfor vægt på, at faglige diskussioner, oplæg, gruppearbejde mv. tager udgangspunkt i din og dine medstuderendes hverdag.
Den sundhedsfaglige diplomuddannelse er en deltidsuddannelse. Forløbet svarer til 1 års fuldtidsstudium og har et omfang af 60 ECTS.
Du skal afslutte uddannelsen, senest 6 år efter den er påbegyndt.
For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du leve op til følgende krav:
- En kort eller mellemlang videregående uddannelse
- Mindst to års relevant erhvervserfaring
Hvis du ikke opfylder kravene, kan du muligvis optages på baggrund af en realkompetencevurdering.
Du tilmelder dig et eller flere moduler og ikke diplomuddannelsen som helhed.
På den måde kan du sammensætte modulerne efter dine ønsker og behov, og gennemføre uddannelsen i det tempo, som passer dig.
Tilmelding til uddannelsen foregår via vores hjemmeside www.ucn.dk/sd, hvor du også kan læse mere om uddannelsen og de enkelte moduler.