Gå til hoved indhold
Diplommodul
Diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration

Formålet er at sætte den studerende i stand til at udarbejde økonomiske analyser og vurdere en offentlig organisations økonomiske situation på basis af økonomisk empiri.

Fagligt indhold

På faget bliver der arbejdet med praksisnære problemstillinger fra de studerendes egne arbejdspladser - eller cases, som ligner. Der arbejdes bl.a. med brug af nøgletal, benchmarking, tidsrække-analyser, modelberegninger og fremskrivninger, cost benefit analyser, fordelinger, test af hypoteser, stikprøveteori, årsagssammenhænge og regressionsanalyser.

De studerende lærer de mest anvendelige og mest benyttede værktøjer til at beskrive, analysere og tolke økonomiske data. Fx metoder til at sammenligne kvalitet og ressourceforbrug. De studerende lærer om begrænsninger og muligheder ved de forskellige metoder og bliver trænet i at forholde sig kritisk til både data og analyseresultater.

Tilrettelæggelse

Faget er opdelt i to forløb, hvor man følger de 4 undervisningsgange på modulet ledelse og økonomistyring fra Diplomuddannelsen i ledelse. Herefter vil der være enten 2-3 online undervisningsgange på faget økonomisk analyse, alternativt tilrettelagt selvstudie samt vejledning afhængigt af antal tilmeldte på modulet.

1. Faget økonomisk ledelse

På faget økonomisk ledelse vil indholdet være fokuseret under følgende hovedoverskrifter:

  • Overordnet økonomisk ledelse og styring i den private og den offentlige sektor
  • Budgetproces, budgettering og forskellige budgetmodeller set i et ledelsesperspektiv
  • Teoretiske modeller og værktøjer til økonomisk målstyring, herunder incitamentsstyring
  • Kommunikation og formidling af økonomiske forhold

2. Faget økonomisk analyse

På de selvstændige undervisningsgange vil indholdet være fokuseret på:

  • arbejdet med praksisnære problemstillinger blandt andet fra egne arbejdspladser - eller cases, som ligner
  • brug af nøgletal, benchmarking og økonomiske analyser

Arbejdsform

På valgmodulet "Økonomisk analyse" arbejdes deltager-, praksis- og procesbaseret, hvorfor der veksles mellem undervisning med inddragelse af dig og de øvrige deltagere, individuel og fælles refleksion samt casearbejde. Du vil som deltager opleve at blive støttet i at iagttage og kommunikere nye perspektiver og handlemuligheder.

For UCN act2learn er det af stor væsentlighed, at læring ikke er hengemt viden på papir, men i stedet skal læring ligge aktivt i oplevelsen og indlevelsen fra konsulenterne og deltagerne. Derfor arbejder vi ud fra en læringsfilosofi om, at du som deltager lærer bedst, når du bliver direkte inddraget gennem handling.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Få vejledning og mere at vide

Josephin Marie Hollænder Millfors

Administrativ medarbejder

Telefon:
72690403

Jette Andreasen

Studievejleder

Åben studievejledning tirsdag og torsdag kl. 9.00-15.00.

Få seneste nyt fra UCN act2learn Ledelse og Organisation

Nyhedsbrevet byder på overblik over aktuelle moduler og kurser, ligesom du bliver præsenteret for gode råd til dit arbejde og kan læse om andre kursister og studerendes erfaringer med at tage uddannelse hos UCN act2larn inden for ledelse og organisation.

Nyhedsbrevet udkommer 4-6 gange om året.