Design med Adobe CC

Overalt i den kreative branche anses Adobe-pakken som en nødvendighed. Efter endt kursus vil du kunne anvende dine jobrettede kompetencer indenfor virksomheders in-house marketing/kommunikationsafdeling

Hvordan afholdes undervisningen i efteråret 2020?
I efteråret 2020 afhænger undervisningsformen af myndighedernes udmeldinger om covid-19.

Vi forventer, at vores videreuddannelser fra august er tilbage i de kendte rammer med fysisk fremmøde. Ved fysisk fremmøde tager vi naturligvis de nødvendige forholdsregler og følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Hvis fysisk fremmøde ikke er muligt, vil undervisningen enten blive afholdt som kombineret undervisning, hvilket vil sige fysisk tilstedeværelse kombineret med online undervisning eller som fuld online undervisning.

Har du spørgsmål til, hvordan undervisningen afholdes eller er du usikker på, om du har mod på at tilmelde dig, er du meget velkommen til at kontakte os for nærmere information.

Vi arbejder intensivt med programmerne Adobe Illustrator, Adobe Photoshop og Adobe InDesign og hvordan disse programmer anvendes integreret i en designproces.

Du får kompetencer i at skitsere, formgive og produktudvikle designprodukter, så du efterfølgende har kompetencer i at udarbejde f.eks. foldere, plakater, emballagedesigns, logodesigns m.m.

Samtidig får du tid, mulighed og vejledning til selv at dykke ned i programmerne og få en rutine med nogle af de funktioner du får introduceret.

Uddannelsesforløbet

  • Uddannelsen er tilrettelagt med en vekslen mellem i alt 12 undervisningsdage hos UCN act2learn og selvstudie.
  • I uge 1, 3 og 5 får du pr uge 3 intensiv undervisnings dage i de tre Adobe programmer.
  • I uge 2, 4 og 6 får du 1 dag til vejledning og mulighed for fordybelse i programmerne ud fra samarbejdet med en rigtig case fra erhvervslivet. Du får individuel feedback på dine projekter og brugen af programmerne i praksis, samt 3 opsamlingsdage i hvert af de tre programmer i tidsrummet kl. 08.30-11.00. Den sidste dag i uge 6 er eksamen.

Arbejde med Adobe Illustrator CC - uge 1 og 2

De første to uger arbejder du med Adobe Illustrator CC. Du bliver grundigt introduceret til programmet og igennem de to uger opnår du forståelse for at udarbejde og arbejde med illustrationer. Du vil få kompetencer til at arbejde fra skitse til professionel rentegning af logoer og grafiske elementer i vektorgrafik (streg-grafik). Du vil få kompetencer til at arbejde med visitkort og grafik til egen eller virksomheds visuelle identitet.

Arbejde med Adobe Photoshop CC - uge 3 og 4

Du bliver introduceret til bl.a. retouchering, billedmanipulation og frilægning. Du vil efter disse uger have kompetencer i at fritlægge, redigere og behandle fotos og ændre udseende af billeder, så de får et helt nyt og anderledes look som passer til reklamer, eks. plakater, brochurer, flyers eller web.

Samtidig skal vi arbejde med udviklingen af grafiske større grafiske manipulationer. Her sætter vi fokus på større collager og manipulationer igennem brugen af masker.

Arbejde med Adobe InDesign CC - uge 5 og 6

De sidste to uger på kurset fokuseres der på Adobe InDesign CC. Du arbejder målrettet med tekst, billede og layout og kombinationen af disse i komplekse filer. Du lærer om oprettelse af forskellige typer dokumenter og opsætning heraf, således at du efter denne uge vil have kompetencer i at udarbejde layouts til foldere, brochurer og lignende produkter, hvor du monterer billede, grafik og tekst side om side.

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, som har brug for at kunne anvende Adobes grafiske programmer i dit arbejde, herunder grafikere, arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktør, kommunikationsuddannede og markedsførings-koordinatorer. Du har lyst til at forbedre dine jobmuligheder indenfor forskellige marketings- og kommunikationsvirksomheder. Du ønsker at fordybe dig i programmerne og opnå stor rutine i arbejdet med disse.

Måske har du tidligere arbejdet i Adobes programmer? Måske er du helt ny indenfor denne tankegang?

Vi tager udgangspunkt i dig og dine evner og bygger ovenpå dine kompetencer og erfaring. Vi fokuserer både på at give dig fuld forståelse for programmernes basale funktioner, og samtidig lærer du effektive genveje og praktiske funktioner, som kan hjælpe sig med at forhøje dit arbejdstempo i dit daglige arbejde med programmerne.

Sådan gennemføres forløbet

Forløbet er opbygget med programgennemgang i kombination med teori, opgaver og eksempler. Desuden skal der gennem forløbet udarbejdes et projekt, som evalueres sidste kursusdag. Du skal derfor påberegne tid til forberedelse mellem undervisningsdagene.

Uddannelsen er kompetencegivende og udbydes under lov om åben uddannelse. Du har mulighed for at afslutte uddannelsen med en mundtlig eksamen, som tager udgangspunkt i et projekt. En bestået eksamen giver 10 ECTS-point.

Alle forløb oprettes kun, såfremt der er nok tilmeldinger.

OBS: Kurset, Design med Adobe CC, udbydes både for beskæftigede og ledige. Der vil derfor være tale om et blandet hold.

Frem til og med 2021 har du mulighed for at få 10.000 kr. om året til videreuddannelse på akademi

Pengene kommer fra Omstillingsfonden, som er oprettet af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Fonden uddeler 65 millioner kroner årligt fra 2018 til og med 2021.

Midlerne uddeles efter først-til-mølle- princippet.

Det eneste du skal gøre, når du tilmelder dig et akademifag er at skrive i kommentarfeltet, at du søger omstillingsfonden, samt sende os ’Tro og love’ erklæringen, hvor du bekræfter, at:

  • Er faglært eller ufaglært
  • Er i job
  • Ikke er selvstændig

Så betaler vi for dig, - dvs. ingen penge op af lommen!

Du kan læse mere om omstillingsfonden her.

NB:

Du kan søge støtte til den resterende deltagerbetaling (der overstiger 10.000,- kr. pr. kalenderår), bøger, materialer og transport i din Kompetencefond, hvis din ansøgning i øvrigt opfylder reglerne – undersøg det i din kompetencefond!

Midlerne tildeles efter først-til-mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig et fag hos os.

Opsummering

Pris
kr. 15.610,67 momsfri

Sted
UCN act2learn
Sofiendalsvej 60
9200 Aalborg SV

Omfang
12 tilstedeværende dage kl. 8.30-15.30 + 3 tilstedeværende dage kl. 08.30-11.00.

Point
10 ECTS

Optagelseskrav
Du behøver ikke grundlæggende kendskab til grafisk design, dog skal du have faglig grunduddannelse eller to års erhvervserfaring.

Start
19.10.2020

Slut
27.11.2020

Tilmeldingsfrist
05.10.2020

Tidspunkt
19.10 + 21.10 + 23.10 + 27.10 + 30.10 + 2.11 + 4.11 + 6.11 + 10.11 + 13.11 + 16.11 + 18.11 + 20.11 + 24.11
Eksamen 27.11

Kontakt

Camilla Baun Winther
Kursussekretær

72 69 16 93
cmb@UCNact2learn.dk

Erhverv