Filosofi med børn i skolen

Kan man bade i den samme flod to gange? Er verden skabt eller har den altid været der?

Sådanne spørgsmål og mange flere vil du møde på dette alment didaktiske kursus, der giver dig konkrete redskaber til at filosofere med dine elever i alle skolens fag.

Er du et nysgerrigt menneske, der brænder for at udvikle og dygtiggøre dig selv og som sætter en ære i at præsentere en spændende og motiverende undervisning, så er kurset helt sikkert noget for dig.

Du vil få mulighed for at arbejde konkret med materiale, som du kan tage med hjem og direkte benytte til at variere din undervisning - på måder, der stimulerer dine elevers nysgerrighed, undren, fantasi, kritiske sans og argumentationsevne. Dette sker særligt i mødet med etiske dilemmaer, paradokser og fortællinger, der behandler de store spørgsmål i livet, og som Sokrates har sagt, så er ”the unexamined life not worth living”. 

Afslutningsvis skal det nævnes at ”filosofi i skolen” er et område i stor vækst og omfattende internationale forskningsresultater viser meget positive resultater på såvel det faglige som det dannelsesmæssige område. Så kom og få genvakt din nysgerrighed for livets store og små spørgsmål og bliv en bedre lærer/pædagog i tilgift.

 

Underviser

Lektor Henrik Madsen, UCN Læreruddannelsen.

Målgruppe

Lærere og pædagoger.

Opsummering

Pris
kr. 890,00 momsfri

Inkl. kaffe og frokost

Sted
UCN Center for Undervisningsmidler
Mylius Erichsens Vej 137
9210 Aalborg SØ

Omfang
6 timer

Start
13.03.2019

Slut
13.03.2019

Tilmeldingsfrist
04.12.2018

Tidspunkt
13.03.2019 kl. 09.00 - 15.00

Kontakt

Helle Wallin Pedersen
Kursussekretær

Tlf.: 72 69 08 22
hwp@ucn.dk
Lene Jensen
Konsulent

Tlf.: 72 69 08 66
leje@ucn.dk

Træffes mandag-fredag efter aftale.