Forstå dine stressreaktioner – og gør noget ved dem

Stress omtales næsten dagligt i medierne. Alle bruger ordet, men hvad er stress egentligt? Hvordan kan vi definere det? Hvordan viser det sig? Og hvordan kan vi forstå den fysiologiske baggrund og årsagerne til stress?

Langt de fleste mennesker har på én eller anden måde været i berøring med stress, enten som ramt, som pårørende eller professionel. Mange har oplevet den magtesløshed, der kan følge med, når stressen tager over og kommer til at styre menneskets liv. På dette kursus sættes der dels fokus på at forstå ”stress-uhyret”, men i høj grad også på, hvordan vi som mennesker kan tage stilling til og arbejde hen imod noget ønskeligt og meningsfuldt i vores liv frem for at leve livet som en kampzone, hvor ”stress-uhyret” enten skal undgås eller bekæmpes.

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle, der på én eller anden måde har haft berøring med stress, f.eks. som stressramt, pårørende til stressramt eller professionel, der arbejder med stressramte.

Formål

Formålet er at deltagerne bliver i stand til at forstå og identificere stressreaktioner, og der ud fra får ”redskaber” til at hjælpe sig selv og hinanden med at forebygge og håndtere stress.

Indhold

Undervisningen vil fokuser på, hvad der sker i hjernen ved stress og stresshåndtering på et meget enkelt og forståeligt niveau og der vil være fokus på en række af forskellige tilgange til forebyggelse og håndtering af stress.

Undervisningsform

Oplæg, øvelser og fælles drøftelser

Opsummering

Pris
kr. 3.000,00 ekskl. moms

Prisen er inklusiv fuld forplejning

Underviser: Mette Wraagaard Ingstrup, Psykolog, sygeplejerske og lektor ved Neuropædagogisk Kompetencecenter, UCN, Hjørring

Sted
Professionshøjskolen UCN

Hele landet

Bemærkninger
Udover de åbne udbud tilbyder vi også skræddersyede forløb til institutioner, der ønsker specielt målrettede uddannelsesforløb. Vi tilpasser indhold og sammensætningen af undervisningsdage, så det matcher jeres udfordringer og dagligdag.

Omfang
Kurset omfatter 3 sammenhængende undervisningsdage á 6 lektioner

Kontakt

Kirsten Larsen
Studiesekretær og vejleder

72 69 62 17
kal@ucn.dk

Neuropædagogisk Kompetencecenter