Mindset - en halv dag

Her får du en introduktion til Carol Dwecks teori om 'mindset' og nogle få inspirationseksempler til din praksis

At kunne gøre en reel forskel for børn og unge ligger mange lærere og pædagoger i skolen på sinde og kan netop have været grunden til, at man valgte at arbejde i folkeskolen. Og hvordan kan man så gøre en reel forskel for f.eks. de opgivende, fastlåste elever uden nævneværdig lyst til læring? 

Anerkendt forsker, Carol Dweck, er verdensførende inden for forskning i personlighed, udviklingspsykologi og socialpsykologi. Dweck har forsket i, hvordan vores egne ubevidste opfattelser af begreber som intelligens, evner og personlighed påvirker vores læring og tilgang til læring. Hendes teorier om fikseret og dynamisk mindset har gjort indtryk på flere med baggrund i den pædagogisk praksis, netop fordi vi som de professionelle spiller en væsentlig rolle i forhold til udviklingen af elevernes mindset. 

Hvad arbejder du med på kurset? 

Med inspiration fra teorien og forskningen i mindset er fokus på dette kursus at arbejde med mindset i pædagogisk praksis og samtidig forstå begreberne ved at kigge på vores eget mindset som professionelle. På kurset introduceres du for begrebet, teorien og forskningen i mindset, men vigtigst af alt arbejder vi med praksisnære ideer og inspiration til, hvordan teorien om mindset kan indgå i vores almendidaktik, eks. feedback. Helt konkret får I viden om fikseret og dynamisk mindset, feedback, der understøtter et dynamisk mindset og skabeloner og inspiration til planlægning og gennemførelse af god undervisning, hvor mindset indtænkes. 

Hvordan arbejder vi på kurset? 

Undervisningen vil være en vekselvirkning mellem korte oplæg, refleksion og inddragelse af jeres praksis samt aktiviteter ud fra praksisnære værktøjer, der direkte kan anvendes i jeres hverdag. Desuden skal vi udfordres på vores ”plejer” og turde tage nogle ærlige og humoristiske dialoger om vores virkelighed. 

Målgruppe 

Lærere og pædagoger i skolen.

I UCN act2learn arbejder vi ud fra en læringsfilosofi om, at du som deltager lærer bedst, når du bliver direkte inddraget gennem handling. 

 

Opsummering

Pris
kr. 550,00 ekskl. moms

Inkl. kaffe

Sted
UCN act2learn
Mylius Erichsens Vej 137
9210 Aalborg SØ

Omfang
En halv undervisningsdag kl. 13.00 - 16.00

Start
10.02.2020

Slut
10.02.2020

Tilmeldingsfrist
10.01.2020

Tidspunkt
10.2, kl. 13.00-16.00

Kontakt

Ann Reichstein
Studiesekretær

72 69 04 02
adr@UCNact2learn.dk

Pædagogik og Læring