Studiestartskursus i grafisk teknologi

Kurset er for dig som er ny studerende på Designteknologuddannelsen og som ikke har kendskab til Adobes grafiske programmer

På Designteknolog skal du hurtigt lære at håndterer forskellige professionelle redskaber, der bruges til at fremstille design. På dette kursus bliver du introduceret til basisviden i at designe med Adobe grafiske programmer i et forløb der strækker sig over fire dage. Og det vil give dig en fordel når du står over for den først opgave på Designteknologuddannelsen, fordi du vil blive lidt hurtigere til at finde rundt i programmernes muligheder.

Kurset er ikke et krav for at kunne følge med på uddannelsen, men det vil gøre det lettere for dig at komme i gang. Og så får du muligheden for at se skolen, mødes med nogle af dine kommende studiekammerater og kende til en af dine nye undervisere.

I forløbet arbejdes der med vektor- og pixelgrafik og kursisten deltager aktivt fra start til slut i processen om at skabe et færdigt grafisk produkt. Her lære du noget om at bruge:

  • Adobe Photoshop                                                                
  • Adobe Illustrator
  • Adobe InDesign

Det er en forudsætning at kursisten selv medbringer computer der kan køre Adobe programmerne* og at kursisten i forvejen har installeret Adobe Illustrator, Adobe Photoshop og Adobe InDesign forud for kursets start.

Disse kan indkøbes til studiepris (https://www.adobe.com/dk/creativecloud/plans.html) eller installeres gratis til en 7-dages prøveperiode (https://www.adobe.com/dk/downloads.html / https://www.adobe.com/dk/creativecloud.html#mini-plans-web-cta-creative-cloud-card).

Systemkrav til programmerne

Illustrator

Photoshop

InDesign

Program

Mandag 25. august
Klokken 09:15 – 13:45

Tema: Velkomst og introduktion, samt anvendelse af Canvas til fildeling.

Basisviden indenfor design via Adobe teknologi, her typerne af software og hardware man bruger indenfor grafisk design og de primære typer af filer man anvender når man arbejder i programmerne. Kvalitetssikring, her forståelse af hvordan man gemmer filer korrekt i Adobe programmerne.

Hjemmeopgave: Medbring skitse af logo til dag 2

Tirsdag 26. august
Klokken 09:15 – 13:45

Tema: Adobe Illustrator

Kursisten præsenteres for eksempler på grafik der er produceret i programmet Illustrator

Kursisten introduceres for basisværktøjer og funktioner i programmet Illustrator og får til opgave at designe sit eget personlige logo.

Hjemmeopgave: færdiggør logo i Illustrator til dag 4.

Onsdag 27. august
Klokken 09:15 – 13:45

Tema: Adobe Photoshop

Kursisten præsenteres for eksempler på grafik der er produceret i programmet Photoshop

Kursisten introduceres for basisværktøjer og funktioner i programmet Photoshop og får til opgave at designe sit eget facebook coverfoto.

Hjemmeopgave: færdiggør coverfoto i Photoshop til dag 4.

Torsdag 28. august
Klokken 09:15 – 13:45

Tema: Adobe InDesign

Kursisten præsenteres for eksempler på grafik der er produceret i programmet InDesign

Kursisten introduceres til importering af grafik til montage samt basisværktøjer og funktioner i programmet InDesign og får til opgave at opsætte et facebook coverbillede med coverfoto, logo, titel og byline. Den studerende ender dagen med at uploade billedet til sin egen facebook profil (naturligvis valgfrit)

Der afsluttes med kaffe og kage.

Eksamen og ECTS

Studiestartskursus i grafisk teknologi er et forberedende fagmodul, Indledningsfag i IT, og tæller ingen ECTS. Der er ingen eksamen.

 

Opsummering

Pris
kr. 750,00 momsfri

Du skal selv medbringe madpakke eller du kan købe mad i kantinen.

Sted
UCN act2learn
Sofiendalsvej 60
9200 Aalborg SV

Omfang
4 undervisningsdage kl. 09.15 - 13.45.

Start
24.08.2020

Slut
27.08.2020

Tilmeldingsfrist
10.08.2020

Tidspunkt
24.8 + 25.8 + 26.8 + 27.8

Kontakt

Camilla Baun Winther
Kursussekretær

72 69 16 93
cmb@UCNact2learn.dk

Erhverv