20. august 2018

Er din chef årets nordjyske leder?

​Nu er tiden kommet, hvor Nordjylland igen skal finde kvalificerede kandidater til Den Nordjyske Ledelsespris.

Det er 11. gang, at Den Nordjyske Ledelsespris skal uddeles, og prisen udmærker sig ved, at det er medarbejdere og kolleger, der indstiller en leder til prisen. Således er det ledernes praktiske evner, der kommer til at danne grundlag for nomineringen. Udover UCN act2learn er det Lederne Himmerland, Nordjyske Bank og Erhverv Norddanmark, der uddeler prisen.

Det er nu muligt at indstille sin leder til prisen og sikre ham eller hende en plads i opløbet om at blive nomineret til årets pris, der uddeles 1. november.

Vi sætter hvert år en stor ære i at være med til at kåre årets nordjyske leder. Den gode leder er for os en leder, der ikke kun lykkes med sin ledergerning, men ligeledes formår at sætte sig selv i spil. Årets nordjyske leder findes ved nærlæsning og drøftelse af alle de indstillinger, som vi modtager. Som grundlag for dommerkomiteens valg af årets nordjyske leder indgår drøftelse af, hvordan lederen formår at stille krav til egne personlige egenskaber og udvikling, men ligeledes de krav lederen stiller til medarbejderne.

Værdsætter gode ledere

Vi mener, at god ledelse er en vigtig ingrediens for at skabe arbejdsglæde og gode resultater. De gode ledere skal hyldes, og ingen er nærmere til at udpege dem end deres egne medarbejdere. Alligevel kan det være svært i en travl hverdag at få sagt, hvor meget den gode leder værdsættes. Her er det ofte medarbejderne, der får ros og anerkendelse af netop lederen. Vi vil gerne være med til at anerkende alle de nordjyske ledere, som til dagligt gør en stor forskel for både arbejdspladsen og de ansatte, og derfor ligger vi hvert år et stort engagement i arbejdet omkring Den Nordjyske Ledelsespris.

 

Anders Sondrup Bøegh fra CompanYoung A/S vandt prisen i 2017. Her får han prisen overrakt af formand for Lederne Himmerland, Jens Otto Størup (Th.)

Kriterier for prisen

Den Nordjyske ledelsespris tildeles en leder, der er noget helt særligt - en leder, som gør en forskel for sine medarbejdere og for virksomheden som helhed. Det er en leder, der evner at anerkende og motivere sine medarbejdere og som har en høj grad af troværdighed og ledelsesmæssigt mod. En person, der sætter sig mål og skaber resultater.

Komitéen, der står for at udvælge de nominerede til Den Nordjyske Ledelsespris 2018 består af:

  • Viceadministrerende direktør Carl Pedersen, Nordjyske Bank
  • Formand Jens Otto Størup, Lederne Himmerland
  • Direktør Torben Abildgaard, Curia Aalborg, udvalgsformand Erhverv Norddanmark
  • Områdedirektør for Ledelse og organisation, Ane Davidsen, UCN act2learn
  • Hoteldirektør Mette Bonderup, Comwell Hvide Hus, Aalborg
  • Regionsdirektør Morten Haugaard Jacobsen, COWI A/S
  • COO Anders Sondrup Bøegh, CompanYoung A/S (Sidste års vinder)

Prisen uddeles på Lederne Himmerlands konference torsdag 1. november 2018 i Musikkens Hus i Aalborg. Prisvinderen får udover æren og anerkendelse fra sine medarbejdere overrakt en gavecheck på 25.000 kr. til UCN act2learn samt en statuette af kunstneren Thorvald Odgaard med personlig inskription.

Du kan læse mere om prisen og indstille din leder på www.dennordjyskeledelsespris.dk

Sidste frist for indstilling er 4. oktober 2017 kl. 12.00.