15. oktober 2018

Tre chefer i opløbet om ledelsespris

Den Nordjyske Ledelsespris 2018 skal snart uddeles til en kompetent leder, der er noget helt særligt. Dommerkomiteen har nu udpeget de tre nominerede til prisen.

Med 26 indstillede ledere var det en svær opgave, som dommerkomiteen til Den Nordjyske Ledelsespris stod foran, da de skulle finde de tre nominerede til årets pris.

Det var et yderst stærkt felt, og flere af dommerne var enige om, at det nok er det stærkeste felt, de endnu har set blandt de indstillede til prisen, der i 2018 uddeles for 11. gang. Prisen uddeles af UCN act2learn, Lederne Himmerland, Nordjyske Bank og Erhverv Norddanmark.

Mix af private og offentlige ledere

Der er stor spredning på det faglige felt hos de indstillede med kandidater fra både det private erhvervsliv og forskellige offentlige institutioner.

De tre nominerede er:

Bo Laden, direktør hos Aalborg Kloak A/S & Aalborg Vand A/S under Aalborg Forsyning

Uddrag fra indstilling: Bo Ladens store styrke er, at han evner at se værdien af medarbejdernes forslag og ideer til udviklingsmuligheder. Det er ikke vigtigt for ham, om han selv får en idé, eller om andre får den. Det vigtige er, om idéen er god. Det er heller ikke vigtigt for ham, at han får ”æren”, når noget er lykkedes. Det er derimod vigtigt for ham, at den/dem, der har lykkedes med noget, også er dem, der får den tilhørende anerkendelse.

Pernille Larsen, afsnitsledende sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital, Gastroenterologisk afdeling, 9øst.

Uddrag fra indstilling: Pernille Larsen skaber en høj grad af tryghed i det daglige arbejde ved at bakke op om personalet som gruppe såvel som individ. Hun er loyal over for os som personale og ikke mindst over for patienterne. Hun har altid fokus på at tjene personalets og patienternes sag gennem tilgængelige, klare og gennemsigtige procedurer og retningslinjer, hvilket skaber tryghed og balance i det daglige arbejde. Pernille er proaktiv, men agerer så vi undgår at blive fanget i alt for mange forandringskrævende overraskelser.

Michael Jacobsen, CEO hos Eico A/S i Brønderslev

Uddrag fra indstilling: Michael Jacobsen er rigtig god til at vurdere, i hvilke situationer han skal bruge metodisk, menneskelig eller talmæssig tilgang for at motivere. Han anerkender os i hverdagen med en motiverende lederstil, ved at være yderst nærværende, interesseret, intelligent og menneskelig. Michael har en plan, og den motorvej han har sat, den følger han. Han fortæller hvad han vil gøre, og så gør han det. Michael er bare et fantastisk reelt menneske.

De tre nominerede til ledelsesprisen: Bo Laden, Pernille Larsen og Michael Jacobsen.

De tre nominerede, set fra venstre: Bo Laden, Pernille Larsen og Michael Jacobsen

Skulderklap fra kolleger

Det særlige ved Den Nordjyske Ledelsespris er, at alle er indstillet af deres medarbejdere og kolleger. Det betyder, at alle 26 indstillede har fået et stort skulderklap fra dem, der kender dem bedst som leder. Netop det faktum havde også stor betydning for sidste års vinder Anders Sondrup Bøegh fra CompanYoung A/S

-  Jeg er meget stolt og beæret over, at dommerkomiteen har valgt mig. Men det som især betyder noget er, at det er mine medarbejdere, der har indstillet mig. Jeg er så privilegeret at stå op hver dag og glæde mig til at arbejde sammen med medarbejdere/kolleger som samtidig er venner, lød det fra Anders Sondrup Bøegh, da han fik prisen overrakt.

Uddeles i november

Prisen uddeles på Lederne Himmerlands konference torsdag 1. november 2018 i Musikkens Hus i Aalborg. Prisvinderen får udover æren og anerkendelse fra sine medarbejdere overrakt en gavecheck på 25.000 kr. til UCN act2learn samt en statuette af kunstneren Lene Purkær Stefansen med personlig inskription.

For yderligere information

Mere information findes på www.dennordjyskeledelsespris.dk

Det er muligt at kontakte en af dommerkomiteens medlemmer:

Områdedirektør Ane Davidsen, UCN act2learn
Telefon 7269 1651

Viceadministrerende direktør Carl Pedersen, Nordjyske Bank
Telefon 2062 1649

Formand Jens Otto Størup, Lederne Himmerland
Telefon 5373 3300

Direktør Torben Abildgaard, Curia Aalborg, udvalgsformand Erhverv Norddanmark
Telefon 4061 7022

COO Anders Sondrup Bøegh, CompanYoung A/S - sidste års vinder
Telefon 2496 3501