27. oktober 2020

Årets nordjyske leder hædret

Adm. direktør i optikerkæden Louis Nielsen A/S Mads Nygaard modtager Den Nordjyske Ledelsespris 2020.

En nærværende og empatisk leder, der sætter pris på den indsats, medarbejderne yder for virksomheden.

Det var en af beskrivelserne af 52-årige Mads Nygaard, da han modtog hæderen som årets leder i Nordjylland. Tirsdag 27. oktober blev Den Nordjyske Ledelsespris uddelt for 13. gang. Bag prisen står UCN act2learn, Lederne Himmerland, Nordjyske Bank og Erhverv Norddanmark.

Det er medarbejdere og lederkolleger, som kan indstille kandidater til prisen, og vinderen bliver udvalgt af en dommerkomite bestående af andre nordjyske ledere.

Flere steder i indstillingen af Mads Nygaard fremhæves hans evne til at få andre til at føle sig værdsat, ligesom han fremhæves for at bruge en god portion usnobbet humør i sit arbejde.


Årets nordjyske leder 2020: Mads Nygaard, adm. direktør i Louis Nielsen A/S.

Stærke resultater

Prisen bliver uddelt til en leder, som skiller sig positivt ud på en række parameter blandt andet troværdighed, evnen til at motivere og skabe et godt arbejdsmiljø og samtidig opnå gode resultater

Medlem af dommerkomiteen Ane Davidsen, der er områdeleder hos UCN act2learn, fremhæver de imponerede resultater, som Louis Nielsen A/S har opnået med Mads Nygaard på direktørposten.

 - Resultaterne taler vist for sig selv. Louis Nielsen A/S har med Mads Nygaard på direktørposten opnået den højest opsætning i virksomhedens historie med over 1 milliard i omsætning i 2019, samtidig med at kædens markedsandel er vokset betragteligt. Men udover de flotte resultater, så har vi i dommerkomiteen også lagt står vægt på, at Mads Nygaard fra flere sider beskrives som en leder, der har fokus på andet og mere end bundlinjen, siger Ane Davidsen om årets vinder.

Prikken over i’et

Hovedpersonen selv lægger særlig vægt på baggrunden for, at han nu kan kalde sig årets nordjyske leder 2020.

- Først og fremmest gør det mig allermest stolt, at det er mine medarbejdere, som har indstillet mig. Nu har jeg været i virksomheden i 30 år, og det her er virkelig noget, som rører mig dybt, at de har indstillet mig og de ting de har sagt om, hvad jeg er for en leder, sagde Mads Nygaard efter prisoverrækkelsen.

Han fremhæver den rejse, han har været på med virksomheden med op- og nedture til i dag at stå som direktør for landets største optikerkæde.

- Det er en kæmpe prik over i’et at blive indstillet af medarbejderne til denne pris, lød det fra vinderen.

Mads Nygaard modtog en gavecheck på 25.000 kr. til UCN act2learn samt en statuette af kunstneren Lene Purkær Stefansen.

I alt tre nordjyske ledere var nomineret til prisen. Udover vinderen var det Asia Christensen, leder af Lindholm og Gug Plejehjem samt Johanne Felbo, afsnitsleder hos PPR Aalborg.


De tre nominerede til Den Nordjyske Ledelsespris 2020: Asia Christensen (tv.), Mads Nygaard og Johanne Felbo.

For yderligere information

Repræsentant for dommerkomiteen:
Områdeleder Ane Davidsen, UCN act2learn Ledelse og Organisation
Telefon 7269 1651

Læs mere om Den Nordjyske Ledelsespris