18. november 2021

Iværksætter hædret som årets nordjyske leder

Direktør i it-virksomheden Complea A/S Morten Hovaldt er modtager af Den Nordjyske Ledelsespris 2021.

En empatisk leder der har fokus på medarbejdernes trivsel og udvikling samt forståelse for, at virksomhedens vækst hænger sammen med medarbejdernes trivsel.

Det er nogle af de ord, som bliver sat på 39-årige Morten Hovaldt af de medarbejdere, der havde indstillet ham til prisen, der blev uddelt torsdag 18. november. Bag prisen står UCN act2learn, Lederne Himmerland, Nordjyske Bank og Erhverv Norddanmark.

Prisen der i år uddeles for 14. gang gives til en leder, som skiller sig positivt ud på en række parametre blandt andet troværdighed, evnen til at motivere og skabe et godt arbejdsmiljø og samtidig opnå gode resultater.

Fællesskabsfølelse i virksomheden

Morten Hovaldt grundlagde i 2010 Complea A/S, der i dag har adresser i Nørresundby og Frederikshavn. Virksomheden, der leverer it- og kommunikationsløsninger, er siden vokset fra to til 53 ansatte og har undervejs blandt andet kunne sætte flere Gazelle-priser på hylden.

Men det er ikke kun de flotte resultater på bundlinjen, som dommerkomiteen bag Den Nordjyske Ledelsespris har lagt vægt på.

En af dommerne, områdeleder hos UCN act2learn Ane Davidsen, bider især mærke i de mange positive ord Morten Hovaldt får med på vejen fra sine medarbejdere i forhold til at skabe et godt arbejdsmiljø.

- Udover de meget håndgribelige tiltag i virksomheden som sund kantineordning, massageordning i arbejdstiden og tilskud til personaleforeningens aktiviteter, så bliver der i indstillingen lagt stor vægt på, at Morten anerkender betydningen af, at medarbejderne udgør et team, og at han har stor respekt for deres forskellige profiltyper. Han beskrives som en leder, der gerne giver sparring til sine medarbejdere og bakker sine medarbejder op også i svære situationer, fortæller Ane Davidsen.


Vinder af Den Nordjyske Ledelsespris 2021, Morten Hovaldt.

Overrasket af medarbejdere

Smilet var stort hos vinderen allerede inden han blev udråbt som den nordjyske leder 2021, da han så, at en større gruppe af hans medarbejdere var troppet op for at se prisoverrækkelsen. Det var da også det faktum, at det var medarbejderne der havde indstillet ham til prisen, der fyldte mest, da han skulle komme med sin reaktion på prisen.

-  Det er en kæmpestor anerkendelse, som jeg har fået på de interne linjer. Først at være nomineret blandt de tre og så trække stikket hjem – det er super super fedt. Medarbejderne er de tætteste dommere, og derfor de bedste dommere i det her. Når de anerkender en, så må man jo gøre noget rigtigt, lyder det fra den nykårede prisvinder.

Morten Hovaldt modtager sammen med prisen en gavecheck på 25.000 kr. til kompetenceudvikling hos UCN act2learn samt 5.000 kr. til et firmaarrangement for medarbejderne.

I alt tre af de indstillede ledere var nomineret til prisen. Udover vinderen var de nominerede Kirja Holland Thomsen, der er leder af Kommunikation og Udvikling i Aalborg Kommune samt Gitte Søndergaard Nielsen, der er sygehusapoteker ved Sygehusapoteket Region Nordjylland.


De tre nominerede til prisen Kirja Holland Thomsen (tv.), Morten Hovaldt og Gitte Søndergaard Nielsen (th.).

For yderligere information

Repræsentant for dommerkomiteen:
Områdeleder Ane Davidsen, UCN act2learn Ledelse og Organisation
Telefon 7269 1651

Prisvinder Morten Hovaldt
Telefon 30289320

Læs mere om Den Nordjyske Ledelsespris