Korpset - gjort af det rette stof

Fra byggeplads til Korpset - ledelse gør forskellen

Foto: Lars E. Andreasen/TV2Han blev landskendt som ”Nr. 5” i TV2 programmet 'Korpset – gjort af det rette stof'. I udsendelserne afprøver deltagerne, hvad det kræver at blive elitesoldat. 30 deltog, 3 gennemførte – én af dem var Nr. 5, Morten Sort Mouritsen. Med i sin rygsæk havde Morten blandt andet en lederuddannelse fra UCN act2learn, der viste sig at være en afgørende faktor.

Erfaring og lederuddannelse var fundamentet
At Morten gik hele vejen, skyldes ifølge ham selv både fysisk råstyrke, psykisk robusthed og stor indsigt i, hvad god ledelse er. ”Det var vigtigt i Korpset, at man både turde tage ansvar, men også at give ansvar. Det var det, mine holdkammerater kunne mærke, at jeg turde”, fortæller Morten Sort Mouritsen.

Morten trak i høj grad på sin erfaring som afdelingschef i Hustømrerne samt den akademiuddannelse i ledelse, han færdiggjorde ved UCN act2learn i sommeren 2016. Morten fortæller: ”Da vi i Korpset skulle udføre den sidste krævende patruljeopgave, var vi tre i hver patrulje. Her pegede de to andre på mig. Ikke fordi jeg var den fysisk stærkeste, men fordi de havde tillid til mig som leder. De kunne se, at jeg lyttede til hvad de sagde, og havde erfaringen til at skære igennem og være støttende, når der var behov for det”.

Ledelse er at være tæt på
”Ledelse er for mig et spørgsmål om, at kunne forløse den enkeltes potentiale. Det kan man kun, hvis man ser den enkelte, er tæt på, og kan se og handle på det, den enkelte kan”, siger Morten og kalder det selv, at være supervisor og et spørgsmål om, at alle medarbejdere skal føle, at han i det daglige er tæt på og bakker dem op.

”Det kan jeg kun, hvis jeg ved hvad de går og tumler med. Så kan jeg lede dem i den retning, som er optimal for dem. De skal mærke en let hånd på ryggen. Det giver dem både sikkerheden på at jeg er der, samt troen på, at de selv kan gå skridtet videre”.

Morten anvender hver dag den læring han fik gennem UCN act2learns lederuddannelse: ”Jeg har her fra en række værktøjer og en indsigt i ledelse, som gør det lettere for mig at forstå den enkelte samt at få potentialet frem i hver eneste af mine medarbejdere”.

Ledelse er også holdspil
Fokus på den enkelte gør det ikke alene. Hos Hustømrerne har ledelsen også stort fokus på holdskabelsen, at føle sig som en del af et team. ”Vi kan skabe meget mere sammen, end vi kan alene. Oplevelsen af at løfte i flok gør os stærkere. Vi er en kooperations virksomhed, hvor fællesskabsfølelsen er vigtig. Vi skal løfte i flok, fx med et stort fokus på integration af flygtninge på vores arbejdsplads, samt at 20% af vores medarbejderstab i Aalborg er lærlinge. Det gør noget moralsk og vigtigt for sammenholdet, så vi alle tager ansvar”, fortæller Morten Sort Mouritsen.

Det er ikke bare på byggepladsen, at sammenholdet og teamånden kommer til udtryk – også gennem mere fysiske oplevelser. Fx da en gruppe af  medarbejderne deltog i adventureløbet 'Mandehørm'.

”Jeg kan se, at samskabelse er vigtigt i lederskabet. Det at vi skaber noget sammen, som vi er stolte af og styrker moralen er vigtig. Og at det så foregår i et miljø, hvor vi har det sjovt og mærker vores grænser, gør bare oplevelsen endnu mere intens”.

Morten Sort Mouritsen foran Aalborg afdelingenMorten Sort Mouritsen er 35 år, uddannet tømrer og bygningskonstruktør og har en akademiuddannelse i ledelse. Til daglig afdelingsleder for 60 mænd i Hustømrerne. Hustømrerne har ca. 250 ansatte, fordelt på 3 afdelinger i Danmark.

Kontakt Pia Lindkvist (akademiuddannelserne) eller Birgitte Nørgaard Jensen (diplomuddannelserne) og hør nærmere om, hvordan du kan tilrettelægge din kompetenceudvikling.

Kontakt

Pia Lindkvist
Kvalitet- og uddannelseskoordinator.

72 69 16 67
pili@UCNact2learn.dk

Erhverv

Birgitte Nørgaard Jensen
Studievejleder / Uddannelseskonsulent

72 69 17 39
bin@UCNact2learn.dk

Ledelse og Organisation