Strategisk kompetenceudvikling hos Fibertex Personal Care A/S

Videreuddannelse gjorde en forskel i Fibertex' produktion

 

Et videreuddannelsesforløb indenfor Lean ledelse gjorde en forskel i produktionen hos Fibertex Personal Care A/S. Firmaets deltagere arbejdede i forløbet med projekter fra deres daglige praksis, anvendte den viden de opnåede og forankrede den i organisationen.

Uddannelsesforløbet har gjort en forskel i produktionen, fortæller produktionschef Johan Prisak. Helt konkret drejer det sig om omstillingseffektivisering, 5S, tavlemøder og kvalitetssikring af kommunikationen i produktionen.

Johan Prisak fortæller videre, at alle medarbejdere har fået et fælles forståelsesapparat, hvilket var en vigtig prioritet, ”så det ikke bliver så topstyret”. Det betyder, at alle medarbejdere arbejder i samme retning.

De nye kompetencer virksomhedens medarbejdere har opnået gennem uddannelsesforløbet, er løbende blevet forankret i praksis. Johan Prisak fortæller, at årsagen til dette blandt andet har været, at forløbet har været meget tæt forbundet med deltagernes daglige praksis. Det har kun kunne lade sig gøre, fordi UCN act2learn har sammensat et skræddersyet uddannelsesforløbet, med udgangspunkt i Fibertex Personal Care A/S. ”Rent uddannelsesmæssigt har det været en kæmpe fordel, at kunne tage Lean og putte det i nogle ’Fibertex kasser’, der relaterer sig til deltagernes dagligdag”.

Efter videreuddannelsesforløbet har Fibertex Personal Care A/S ansat en Lean manager, med fokus på at gennemføre forbedringsprojekter, videndeling, implementere uddannelsesforløbet i produktionen og tydeliggøre Lean, for at opnå virksomhedens mål.

Læs mere om uddannelsesforløbet og finansieringsmuligheder.

3 tips der sikrer, at et uddannelsesforløb gør en forskel i din praksis:

  1. Forbered dig! Tag stilling til, hvad du vil have ud af at sende dine medarbejdere på kursus og hvad du forventer af dem. Tag evt. udgangspunkt i en reel opgave i din virksomhed, som medarbejderne kan arbejde med undervejs.
  2. Følg op! Støt op om dine medarbejderes uddannelse. Jo mere interesse du som leder udviser, jo større er medarbejdernes motivation.
  3. Implementer i praksis! Tag en snak med den nyuddannede medarbejder, så snart vedkommende kommer tilbage til jobbet. Find ud af hvor og hvordan medarbejderens nye viden kan sættes i spil, og hvordan den nye viden kan deles. Vent ikke 14 dage med opfølgningen, så er luften gået af ballonen.

Kontakt UCN act2learn, hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe med at tilrettelægge kompetenceudviklingsforløb, der kan understøtte din virksomheds strategi og udviklingsretning.

Kontakt

Finn Nielsen
Udviklingskonsulent, Kvalitet og produktion.

72 69 16 61
fin@ucnact2learn.dk

Erhverv

Kim Jakobsen
Udviklingskonsulent, Kvalitet og produktion.

72 69 17 27
kija@UCNact2learn.dk

Erhverv