Design med Adobe CC

Overalt i den kreative branche anses Adobe-pakken som en nødvendighed. Efter endt kursus vil du kunne anvende dine jobrettede kompetencer indenfor virksomheders in-house marketing/kommunikationsafdeling

Vi arbejder intensivt med programmerne Adobe Illustrator, Adobe Photoshop og Adobe InDesign og hvordan disse programmer anvendes integreret i en designproces.

Du får kompetencer i at skitsere, formgive og produktudvikle designprodukter, så du efterfølgende har kompetencer i at udarbejde f.eks. foldere, plakater, emballagedesigns, logodesigns m.m.

Samtidig får du tid, mulighed og vejledning til selv at dykke ned i programmerne og få en rutine med nogle af de funktioner du får introduceret.

Uddannelsesforløbet

  • Uddannelsen er tilrettelagt med en vekslen mellem i alt 12 undervisningsdage hos UCN act2learn og selvstudie.
  • I uge 1, 3 og 5 får du pr uge 3 intensiv undervisnings dage i de tre Adobe programmer.
  • I uge 2, 4 og 6 får du 1 dag til vejledning og mulighed for fordybelse i programmerne ud fra samarbejdet med en rigtig case fra erhvervslivet. Du får individuel feedback på dine projekter og brugen af programmerne i praksis, samt 3 opsamlingsdage i hvert af de tre programmer i tidsrummet kl. 08.30-11.00. Den sidste dag i uge 6 er eksamen.

Arbejde med Adobe Illustrator CC - uge 1 og 2

De første to uger arbejder du med Adobe Illustrator CC. Du bliver grundigt introduceret til programmet og igennem de to uger opnår du forståelse for at udarbejde og arbejde med illustrationer. Du vil få kompetencer til at arbejde fra skitse til professionel rentegning af logoer og grafiske elementer i vektorgrafik (streg-grafik). Du vil få kompetencer til at arbejde med visitkort og grafik til egen eller virksomheds visuelle identitet.

Arbejde med Adobe Photoshop CC - uge 3 og 4

Du bliver introduceret til bl.a. retouchering, billedmanipulation og frilægning. Du vil efter disse uger have kompetencer i at fritlægge, redigere og behandle fotos og ændre udseende af billeder, så de får et helt nyt og anderledes look som passer til reklamer, eks. plakater, brochurer, flyers eller web.

Samtidig skal vi arbejde med udviklingen af grafiske større grafiske manipulationer. Her sætter vi fokus på større collager og manipulationer igennem brugen af masker.

Arbejde med Adobe InDesign CC - uge 5 og 6

De sidste to uger på kurset fokuseres der på Adobe InDesign CC. Du arbejder målrettet med tekst, billede og layout og kombinationen af disse i komplekse filer. Du lærer om oprettelse af forskellige typer dokumenter og opsætning heraf, således at du efter denne uge vil have kompetencer i at udarbejde layouts til foldere, brochurer og lignende produkter, hvor du monterer billede, grafik og tekst side om side.

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, som har brug for at kunne anvende Adobes grafiske programmer i dit arbejde, herunder grafikere, arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktør, kommunikationsuddannede og markedsførings-koordinatorer. Du har lyst til at forbedre dine jobmuligheder indenfor forskellige marketings- og kommunikationsvirksomheder. Du ønsker at fordybe dig i programmerne og opnå stor rutine i arbejdet med disse.

Måske har du tidligere arbejdet i Adobes programmer? Måske er du helt ny indenfor denne tankegang?

Vi tager udgangspunkt i dig og dine evner og bygger ovenpå dine kompetencer og erfaring. Vi fokuserer både på at give dig fuld forståelse for programmernes basale funktioner, og samtidig lærer du effektive genveje og praktiske funktioner, som kan hjælpe sig med at forhøje dit arbejdstempo i dit daglige arbejde med programmerne.

Sådan gennemføres forløbet

Forløbet er opbygget med programgennemgang i kombination med teori, opgaver og eksempler. Desuden skal der gennem forløbet udarbejdes et projekt, som evalueres sidste kursusdag. Du skal derfor påberegne tid til forberedelse mellem undervisningsdagene.

Uddannelsen er kompetencegivende og udbydes under lov om åben uddannelse. Du har mulighed for at afslutte uddannelsen med en mundtlig eksamen, som tager udgangspunkt i et projekt. En bestået eksamen giver 10 ECTS-point.

Alle forløb oprettes kun, såfremt der er nok tilmeldinger.

OBS: Kurset, Design med Adobe CC, udbydes både for beskæftigede og ledige. Der vil derfor være tale om et blandet hold.

Opsummering

Pris
kr. 0,00 momsfri

Vi arbejder i øjeblikket på nye datoer. Du er velkommen til at kontakte sekretæren.

Sted
UCN act2learn
Sofiendalsvej 60
9200 Aalborg SV

Omfang
12 tilstedeværende dage kl. 8.30-15.30 + 3 tilstedeværende dage kl. 08.30-11.00.

Point
10 ECTS

Optagelseskrav
Du behøver ikke grundlæggende kendskab til grafisk design, dog skal du have faglig grunduddannelse eller to års erhvervserfaring.

Kontakt

Vicki Banch Friis Frederiksen
Salg- og forretningsudvikler

72 69 17 34
vbff@UCNact2learn.dk

Erhverv