Resultater

Festivalen 2018

Indskolingen

"Lav en animationsfilm over et kendt eventyr. Figurerne skal være selvfremstillede. Max 2 min.".

1. præmie

"Klodshans" af Sally, Gustav, Marie, Markus og Selma fra 1.kl., Nørholm Skole.

Juryens kommentar: "Klodshans" er et ret langt eventyr, men I formår på fornem filmisk vis at fortælle eventyret kort og præcist! I har tegnet udtryksfulde, præcise og humoristiske farvekridts-tegninger, og I får jeres mange flotte tegninger filmatiseret og sat i et fint flow, der medvirker til filmens rigtig gode tempo. Eventyrets kritik af snobberi og stivhed over for det ægte og lette får I godt frem i filmen. I har tilføjet en varieret lydside med musik og reallyde, der passer til de forskellige scener. Lydsiden bidrager til det gode fortællertempo og til et godt humør. I har ganske enkelt fanget H.C. Andersens eventyr på kornet! Jeres Klodshans-film er en rigtig fornøjelig oplevelse!

2. præmie

"Prinsessen på ærten" af Anna E., Viktor og Amilia fra 3.B, Vejgaard Østre Skole.

Juryens kommentar: Fornem filmfortælling af "Prinsessen på ærten"! I har tegnet nogle udtryksfulde, enkle og meget præcise farvekridts-tegninger. Både figurer og rum udtrykker æstetisk præcist, hvad de skal. I scenen, hvor prinsessen står uden for porten i regnen, udtrykkes især den trælse situation med fint tegnearbejde. Tegningerne virker super godt sammen med den vel-udvalgte tekst, som i øvrigt bliver spillet og udtalt så overbevisende, at man kan høre, man er blandt fine folk. Jeres film er helstøbt, klar og økonomisk, - ikke for meget og ikke for lidt - i brug af filmiske virkemidler. Og den skrider fint fremad med et godt flow!

 

Mellemtrinet

Fortæl som stumfilm en historie, der har udgangspunkt i et afrejsested – on location (banegård, busstoppested eller lufthavn). Genren skal være et drama, en romance eller en gyser. Max 2 min.

1. præmie

"De forsvundne" af Isak, Emma K., Agnesa, Elisabeth og Jonas R fra 5. a, Sofiendal Skole.

Juryens kommentar: "De forsvundne" er en film med gys og psykodrama! Stumfilmen er præget af fint skuespil, som hos pigerne spænder fra hyggelig og pjattet adfærd til angstfyldte ansigtsudtryk. Hos den unge fyr spænder skuespillet fra en rolig og stiv gang til aktiv handlen med pigerne i form af rå bevægelser og vold. Fortællingen foregår i velkendte omgivelser: på skolens gange, et toilet, ved busstoppestedet uden for skolen og i skolens rodede kælder. Det virker rigtig godt! Der er en spændende og varieret kameraføring. Der er både rolige, langsomme og urolige, hurtige kamerabevægelser, som på den ene måde fint får udtrykt harmonien og på den anden måde skildrer de totalt angstfyldte situationer for de tre piger. I kælderen er der taget et særligt fint POV-skud! Der er ligeledes et godt spænd i billedbeskæring: fra totalbillede på gangen i skolen og til close-up på pigernes øjne og ansigter. Det virker alt sammen stærkt sammen den gode klipning, og det giver et godt flow. Stumfilmens lydside med spilledåsemusik, kor og reallyde er velvalgt og bidrager eminent til filmens uhygge med den lette ”uskyldige” klang. Original gyserfilm og godt gået!

2. præmie

"Kufferten" af Jacob, Amanda, Dennin, Bjørk og Noah fra 5. a, Kærbyskolen.

Juryens kommentar: "Kufferten" er en film med mystik, uhygge og en god gang gys! Filmens univers er dels i kufferten og dels ved busstoppestedet – der er vekslen mellem den surreelle verden og den reelle verden. Det gøres fornemt og med stor effektfuld virkning. De to scenerum: busstoppestedet, som er enkelt og defineret, og kuffertrummet, vel skolens kælder, som er rodet med mærkelige og overraskende ting, spiller godt og meget virkningsfuldt op mod hinanden. Filmen er præget af godt skuespil, især den unge mand magter sin rolle storartet. De andre skuespillere spiller med deres udtryksfulde udklædninger også fornemt. Filmen er præget af fin kameraføring og gode skud med overraskende synsvinkler og præcise billedbeskæringer. Endelig er musikken velvalgt til at understøtte fortællingens uhyggelige udtryk. - Godt gået!

 

VÆRTERNES HJERTE

Særpris

"Den sidste nadver" – en tableau vivant over og en fortolkning af Leonardo da Vincis mesterværk af samme navn, dateret 1495 – 98, af Valdemar, Sofie, Magnus, Sofia, Andreas, William, Casper, Fredrik, Emilie, Noah, Jacob, Viktor, Malthe fra 6. kl., Gistrup Skole, afd. Fjellerad.

Juryens kommentar: Flot og fornemt billedarbejde! Meget fin tableau vivant – flot, gennemarbejdet ned til mindste detalje og også i helheden. Der er arbejdet grundigt og præcist med lys, gestik, placering af skuespillere og af artefakter, udklædning og kameraføring! Det kommer også tydeligt frem, at I har været et godt team, at I har haft arbejdsdisciplin, og at I har kunnet lide arbejdet. Og så har I lavet en meget overraskende og dejlig slutning! Så godt!

Kontakt