Symptomer og smitte

Symptomer på COVID-19 er typisk tør hoste, ondt i halsen, feber, vejrtrækningsbesvær, hovedpine og muskelsmerter. 


Har du sådanne symptomer og er i tvivl om, hvorvidt det er COVID-19, skal du følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvis du får symptomer. ​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​OBS – Har du symptomer på COVID-19, må du ikke møde frem på UCN’s campusser, før en PCR-test har bekræftet, at du ikke er smittet, eller du er symptomfri.

Giv UCN besked, hvis du er smittet med Covid-19

Som kursist ved act2learn skal du desuden være opmærksom på, at du skal orientere UCN, såfremt du er smittet og har været på campus og dermed udgjort en smitterisiko for dine medkursister.  

Du informerer UCN ved at kontakte Servicecentret på tlf. 72 69 00 00 med følgende oplysninger:  

  • Dato for testtidspunkt  
  • Hvornår du sidst har været på Campus  
  • Dit hold  

 Med disse  oplysninger kan UCN så informere medkursister, som skal lade sig teste. UCN informerer ikke medkursister om navne på smittede studerende og kursister. 

Kontakter til personer smittet med Covid-19

Du er husstandskontant, hvis du er udsat for smitte i eget hjem. Husstandskontakter anbefales ikke længere at gå i selvisolation men at blive testet 3 døgn efter tidspunktet, hvor den smittede blev testet. 

Du er "øvrig kontakt", hvis du har været tæt på en smittet person uden for eget hjem. Øvrige kontakter anbefales også at blive testet 3 døgn efter den smittedes testtidspunkt, men behøver ikke at gå i selvisolation.