For familier

Børne- og UngeBuddies er et tilbud om et frirum til raske børn og unge i alderen 6-16 år som oplever sygdom eller død i deres hverdag

En Børne- og UngeBuddy er en frivillig studerende på professionshøjskolen UCN i Aalborg, som kan tilbringe tid med dit barn. Tilbuddet kan være med til at hjælpe dit barn til et frirum i hverdagen, hvor der måske er sygdom eller død. Dit barn får lidt ekstra opmærksomhed gennem den frivillige børne- og ungebuddy, som kan være med til at skabe overskud i hele jeres familie. 

Dit barn kan lave forskellige aktiviteter med deres buddy. De kan fx tage med til fritidsaktiviteter, på legepladsen, i biografen, hjælpe med lektier, se film, sport og kulturarrangementer. Det sociale samvær er på barnets præmisser og kan finde sted både ude og hjemme.  

Vær opmærksom på at Børne- og UngeBuddies ikke er et terapeutisk tilbud.

Hent vores flyer til familier om Børne- og Ungebuddies (PDF)

Hvem kan få en Børne- og UngeBuddy?

Børne- og UngeBuddies er foreløbigt et tilbud til børn og unge bosiddende i Aalborg kommune i alderen 6-16 år. Barnet eller den unge skal selv være rask, men opleve fysisk sygdom, psykisk sygdom eller død i den nærmeste familie.

For eksempel vil de frivillige kunne hjælpe i familier hvor der er eller har været: depression, kræftsygdom, handicaps, skader på bevægeapparatet, dødsfald mv.

Hvor længe varer et forløb?

Barnet eller den unge får tildelt sin egen buddy som bliver matchet ud fra b.la. interesser, alder og geografi. Et forløb med en buddy varer 4 måneder med omkring 10 timers socialt samvær om måneden.

Hvad koster det?

Det er GRATIS at være med.

Projektet giver dog ikke økonomisk støtte til de aktiviteter som barnet og Børne- og UngeBuddyen laver, så disse skal enten være omkostningsfrie, betales af familien eller bestå af sponsorater som søges gennem projektet. 

Den frivillige og barnet eller den unge er dækket af egen ulykkesforsikring ved aktiviteter.

Hvilke krav stiller vi til de frivillige?

Forud for at dit barn matches med den frivillige, skal den frivillige have sendt en motiveret ansøgning samt deltaget til en personlig samtale med de projektansvarlige, hvor den frivillige skal fremvise ren straffe- og børne attest.

Derudover skal den frivillige have modtaget et obligatorisk kursus omhandlende emner som relations dannelse, børne/unge psykologi, jura, at være frivillig og den gode afsked.

Hvordan får jeg en Børne- og UngeBuddy?

Når i kontakter os vil i få fat på en fra projektledelsen hvorefter vi vil have en samtale i telefonen på omkring 20 minutter. Samtalen vil klarlægge hvilken situation jeres familie er i og lidt om jeres barn eller unge således vi kan finde det bedste match.

Når der er fundet et match mellem barnet eller den unge og den frivillig vil den frivillige kontakte jer og kort efter mødes en dag det passer jer til en gensidig forventningsafstemning.

Herefter er det den frivillige og barnet eller den unge der er sammen – og det er barnets eller den unges ønsker der er i fokus.

Se, hvordan dine persondata bliver behandlet i projekt Børne- og UngeBuddies (PDF)

Studerende fortæller om projekt Børne- og UngeBuddies

Cecilie og Oliver er studerende på professionshøjskolen UCN og en del af projekt Børne- og Ungebuddies. Hør dem fortælle mere om projektet. 


Kontakt

Karina Brix Nissen
Projektleder

Tlf. 72 69 10 59
kbn@ucn.dk
Sisse Heiden Laursen
Assisterende projektleder

Tlf. 72 69 12 06
bub@ucn.dk