UCN Uddannelsesklinik

Skal vi hjælpe dig med at fremme din og andres sundhed? På UCN Uddannelsesklinik kan du få hjælp og vejledning indenfor sundhedsområdet. Samtidigt hjælper du UCN’s studerende til at blive dygtigere indenfor deres praksis.

UCN Uddannelsesklinik er en tværprofessionel klinik med studerende og superviserende undervisere fra ergoterapeut-, fysioterapeut-, jordemoder-, radiograf- og sygeplejerskeuddannelsen på UCN.

Fra klinikkens lyse og venlige lokaler i hjertet af sundhedsuddannelserne på Selma Lagerløfs Vej holder vi altid døren åben for samarbejdspartnere i lokalområdet, der kan drage nytte af forebyggende og sundhedsfremmende aktiviteter og tilbud.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

På UCN Uddannelsesklinik har vi ikke et fast udbudskatalog eller åbningstider. Vi samarbejder i stedet projektbaseret med interesserede parter, der tager kontakt til os. På den måde er vores studerende hele tiden i kontakt med aktuelle og tidssvarende behov fra den virkelighed, vi uddanner dem til.

Vi ser frem til at samarbejde med dig i UCN Uddannelsesklinik, hvor du er altid velkommen til at kontakte os med lige præcis din problemstilling. 

Eksempler på problemstillinger 

 • Måske er du leder eller arbejdsmiljørepræsentant i en virksomhed og tænker, at det kunne bidrage positivt til medarbejdernes hverdag at blive tilbudt et fysisk sundhedstjek med individuel vejledning?
   
 • Måske har du en bestemt problematik i tankerne, der er en tendens i netop din virksomhed eller organisation? Måske oplever du generelt problemer med knæ, ryg eller fødder?
   
 • Måske bekymrer du dig generelt om fysisk nedslidning og vil gerne have rådgivning om indstilling af kontorstole, fysisk arbejdsmiljø eller arbejdsstillinger?
   
 • Måske er du lærer eller pædagog for en gruppe skolebørn og vil gerne have rådgivning om, hvordan I bliver bedre til det med aktivitet og bevægelse i undervisningen? Eller måske kan vi hjælpe med at pakke skoletasken rigtigt, så det er sundest for de små rygge?
   
 • Måske er du lærer for en gymnasieklasse og brænder for at gøre dine elever klogere på et sundhedsfagligt område som f.eks. ioniserende stråling, dosismålinger og de biologiske effekter? Så er der spændende mulighed for læring med peer-to-peer undervisning i øjenhøjde fra studerende til elev.
   
 • Måske er du fortaler for en gruppe ældre, en gruppe gravide, en gruppe svagtseende eller noget helt fjerde og har spottet et behov, hvor du tænker at vores sundhedsfaglige viden kunne komme i spil?
 • Måske er du lærer eller pædagog for en gruppe skolebørn og vil gerne give børnene indsigt i sundhedsvæsenet, herunder røntgen.

Hvad koster det?

Det koster ikke noget at få hjælp og vejledning i Uddannelsesklinikken. Klinikken yder ikke behandling, men fokuserer på forebyggelse, sundhedsfremme og vejledning. Således skal klinikken ikke ses som et konkurrerende tilbud til behandlere i lokalområdet.

Uddannelsesklinikken som læringsrum

Klinikkens praksis og aktiviteter er en del af de studerendes læreproces og er superviseret og under ansvar af adjunkter og lektorer fra UCN eller tilknyttede kliniske undervisere og vejledere.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i marts 2016 godkendt Uddannelsesklinikkens formål og den praksis, der er skitseret for klinikken.