13. september 2016

Ny akademiuddannelse til byggebranchen

Til november kan nordjyske faglærte starte på en ny akademiuddannelse i byggeteknologi. UCN act2learn udbyder den nye uddannelse i Aalborg.

Kun to uddannelsesinstitutioner i landet har indtil videre fået grønt lys af Uddannelses- og Forskningsministeriet til at udbyde den nye akademiuddannelse i byggeteknologi. Udover UCN act2learn er det Københavns Erhvervsakademi.

- Akademiuddannelsen i byggeteknologi skal være med til at imødekomme og afhjælpe nogle af de udfordringer, bygge- og anlægsbranchen står overfor i kraft af nye materialer, byggeprocesser og byggeteknikker, herunder udviklingen inden for bæredygtigt byggeri og energibesparende renovering og vedligeholdelse, fortæller Vicki Banch Friis Frederiksen, uddannelseskonsulent på UCN act2learn.

Uddannelsen har fokus på at give faglærte teknisk viden om byggematerialer, byggeteknik, bygningsfysik og –konstruktioner. Desuden får man indblik i relevant jura og kommunikative kompetencer til brug på byggepladsen. Samtidig kan akademiuddannelsen i byggeteknologi ifølge Vicki Banch Friis Frederiksen bane vejen for, at man som faglært kan påtage sig mere specialiserede arbejdsopgaver og udvide sit ansvarsområde.

Det første hold faglærte kan begynde på den nye akademiuddannelse i byggeteknologi til november.

Uddannelsen er opbygget af tre moduler på hver otte uger, der alle kan tages på deltid, og den samlede uddannelse kan man gennemføre over tre år. Dermed kan faglærte med minimum to års relevant erhvervserfaring tage uddannelsen ved siden af deres arbejde, og både virksomheder og medarbejdere har gode muligheder for at få tilskud til et uddannelsesforløb.

Akademiuddannelsen i byggeteknologi er en af flere nye tekniske akademiuddannelser på UCN act2learn. Tidligere på året fik UCN act2learn godkendelse til at udbyde akademiuddannelser i energiteknologi samt automation og drift. Derudover er yderligere to på vej. UCN act2learn forventer nemlig at få godkendt nye akademiuddannelser i hhv. vvs- og elinstallation til foråret. Dermed kan man snart råde over i alt syv tekniske akademiuddannelser.

Kontakt:

  • Vicki Banch Friis Frederiksen, uddannelseskonsulent på UCN act2learn teknologi, tlf.nr.: 7269 1734, e-mail: VBFF@ucnact2learn.dk

Tekst: Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation