06. oktober 2016

Studerende udvikler nyt byggeri for TV2 Nord

TV2 Nords direktør er imponeret over studerendes idéer til et flydende byggeri på tv-stationens grund i Aabybro.

Til næste år kan et nyt flydende byggeri stå klar ved TV2 Nord - og det kan meget vel blive med inspiration fra bygningskonstruktørstuderende på UCN. TV2 Nord har nemlig indbudt studerende til at komme med deres bud på, hvordan en flydende konstruktion, der skal ligge i den gamle grusgrav i Aabybro, kan udformes.

Byggeriet skal være fleksibelt og energirigtigt, have plads til sociale arrangementer, tagterrasse, fjernsynsstudie og kontorfaciliteter. Alt sammen i en form der kan flyde og samtidig er koblet til de eksisterende bygninger, som huser TV2 Nord i dag.

 - Om konstruktionen er rund, ligner en vesterhavskutter, er 2 eller 3 etager høj eller noget helt andet er helt op til de studerende - og den må meget gerne være anderledes. Byggeriet skal selvfølgeligt være bæredygtigt og indeholde så meget nordjysk innovation og samarbejde som overhovedet muligt, lyder det fra Jannie Dodensig Madsen, adjunkt på UCN’s byggeriuddannelser.

De i alt 75 studerende fra 3. semester på bygningskonstruktøruddannelsen har haft en uge til at udvikle deres koncepter, inden de skulle fremvises for TV2 Nord og entreprenørfirmaet Lund og Staun. Her løb de fire studerende Nikolaj Dalsgaard Jacobsen, Kristoffer Holm Mortensen, Loui Niclas Nielsen og Bergur Johansen med 1. pladsen for deres koncept ”North Nature”.

 - Konceptet for ”North Nature” har sit udgangspunkt i TV2 Nords logo, hvor bogstavet N danner rammen om bygningens udformning. Ideen er at inkorporere tv-stationens varemærke i bygningens udvendige udtryk og dermed skabe et visuelt brand for TV2 Nord. De naturlige omgivelser i Nordjylland spiller også ind i bygningens æstetiske udtryk ved at vælge materialer fra områdets natur til bygningens facader, lyder det i de studerende idéoplæg.


De fire bygningskonstruktørstuderendes skitse af North Nature-bygningen, som endte med at vinde for bedste idé.

TV2 Nords administrerende direktør Mikael Justesen er begejstret for de studerendes idéer.

 - Det har været en fornøjelse at følge med i de unge talenters anstrengelser. De har over en bred kam gjort sig stor umage, både for at forstå vores ønsker, udfordre os og finde på løsninger, der ikke bare når, men overstiger vores ønsker. På TV2 Nord er vi meget imponerede af udkommet af vores samarbejde, og vi er opsatte på at gå videre med projektet med at skabe en smuk og anderledes tilbygning til vores virksomhed - baseret på de ideer, vi har fået med fra projektet, fortæller Mikael Justesen.

 - Både dette og andre samarbejdsprojekter, vi på TV2 Nord har haft med de videregående uddannelser i Nordjylland, betyder, at jeg på det varmeste kan anbefale andre virksomheder at have den mulighed i tankerne, når der skal tænkes nyt, stort eller anderledes, uddyber TV2 Nords direktør.

Fra venstre: Henrik Staun fra entreprenørfirmaet Lund og Staun, Bergur Johansen, Kristoffer Holm Mortensen, Loui Niclas Nielsen og Mikael Justesen, adm. direktør for TV2 Nord. Nikolaj Dalsgaard Jacobsen var fraværende.

Mere info:

  • Jannie Dodensig Madsen, adjunkt på UCN’s byggeriuddannelser, tlf.nr.: 7269 1513, e-mail: jlma@ucn.dk
  • Mikael Justesen, adm. direktør for TV2 Nord, e-mail: miju@tv2nord.dk

Tekst: Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation