06. juli 2017

Rekordmange vil være bachelor

Læs halvandet år mere og bliv professionsbachelor. Den mulighed ønsker rekordmange unge med en erhvervsakademiuddannelse at benytte sig af. I år oplever UCN således den største søgning nogensinde til de såkaldte top-up-uddannelser.

I alt har UCN fået 1.222 ansøgninger til de otte top-up-uddannelser – 23 pct. flere end sidste år, der ligeledes var et rekordår. Ud af de godt 1.200 har 702 UCN som deres højeste prioritet.

 - Vi er glade for den store søgning. Mange af ansøgerne har taget deres erhvervsakademiuddannelse hos os, og derfor er det dejligt at se, at vi stadig er et attraktivt uddannelsessted for de studerende, der kender os i forvejen, og som nu vælger at læse videre på UCN, forklarer rektor på UCN Lene Augusta Jørgensen.

Den overvældende interesse er ifølge Lene Augusta Jørgensen også et udtryk for, at langt flere unge end tidligere gerne vil have en professionsbacheloruddannelse på CV’et som supplement til deres erhvervsakademiuddannelse.

Ikke alle kan komme ind

De mest søgte uddannelser er international handel og markedsføring og international hospitality management med hhv. 164 og 131 1. prioritetsansøgere. Det er typisk unge med en uddannelse til serviceøkonom, finansøkonom eller markedsføringsøkonom, der søger ind på de to overbygningsuddannelser. Også uddannelserne i sport management og digital konceptudvikling har mange ansøgere.

Den store interesse betyder imidlertid, at der bliver rift om pladserne:

- Vi har som noget nyt fået loft over antallet af studiepladser på vores top-up-uddannelser. På en del af uddannelserne er der flere ansøgere, end der er pladser, og det betyder desværre, at vi kommer til at skuffe nogle af dem, der gerne vil læse videre. Det er vi meget ærgerlige over, siger Lene Augusta Jørgensen.

En af de få top-up-uddannelser, hvor der bliver plads til alle, er den relativt nye uddannelse i energimanagement. 26 har i år søgt – lidt flere end sidste år – men der er plads til næsten dobbelt så mange. Her er det også muligt at søge i efteråret og starte til februar.

Uddannelsen i softwareudvikling, hvor der kun er en enkelt ansøger, har først studiestart til februar. Ligesom energimanagement kan man søge i efteråret.

Ansøgertal

Se ansøgertal for top-up-uddannelserne (PDF).

For yderligere information

  • Lene Augusta Jørgensen, rektor på UCN, tlf.nr.: 7269 0100

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation