28. juli 2017

Tæt på 3.000 får plads på UCN

2.975 ansøgere kunne fra midnat glæde sig over, at de er blevet optaget på UCN. Samtidig må den nordjyske professionshøjskole afvise næsten 1200 1. prioritetsansøgere.

Årets optagelsestal ligner i høj grad sidste års, hvor UCN optog 2.995. Rektor Lene Augusta Jørgensen er godt tilfreds og glæder sig til at byde de mange nye studerende velkommen. Tallene giver dog også anledning til en vis bekymring.

- Vi vil gerne optage så mange som muligt, men må igen i år skuffe mange, der har haft som deres højeste ønske at læse på UCN. Jeg kan konstatere, at det bliver stadigt sværere at komme ind på en række af vores uddannelser. Der er et stort pres på de unge i forhold til at komme ind på deres drømmeuddannelser, og jeg kan godt være bekymret for, hvor de mange unge, der får afslag, skal søge hen, siger UCN's rektor.

På mange af UCN's uddannelser er karakterkravet igen i år steget. Jordemoderuddannelsen topper med et snit på minimum 10,9 for at få en plads mod 10,7 sidste år. Det selvom der er kommet flere pladser på uddannelsen.

Flere jordemødre og sygeplejersker

70 er kommet gennem nåleøjet på jordemoderuddannelsen - seks flere end tidligere. Næsten 250 havde imidlertid uddannelsen øverst på listen. Sygeplejerskeuddannelsen kan også åbne dørene for flere studerende, hvor 357 denne gang kan tage plads i Aalborg, Hjørring og Thisted. Det er yderligere 11 studiepladser, og dem har der også været rift om.

- Der er rigtig mange unge, som gerne vil arbejde i den hvide verden. Derfor er jeg meget glad for, at vi har fået lov til at uddanne flere jordemødre og sygeplejersker. Ligesom på vores øvrige uddannelser vil vi have et stort fokus på at fastholde de mange nye studerende, så vi får uddannet flest muligt. Der bliver brug for dem, når de er færdige om tre et halvt år, fortæller Lene Augusta Jørgensen.

På de tre øvrige sundhedsuddannelser – fysioterapeut, ergoterapeut og radiograf - bliver hver en stol ligeledes besat. I alt optager de fem sundhedsuddannelser 715 studerende.

Business er størst

Businessuddannelserne er igen i år UCN’s største uddannelsesområde med 910 nye studerende. Her kan rektor Lene Augusta Jørgensen glæde sig over fremgang på bl.a. export and technology management og financial controller.

 - Vi har markedsført flere af de businessuddannelser, hvor vi kan se, der kan blive en efterspørgsel på det private arbejdsmarked. Derfor er det glædeligt at se, at ansøgerne har taget imod vores opfordring, forklarer UCN’s rektor.

Mange skuffede pædagogansøgere

Mere end 800 ansøgere havde håbet på at få plads på UCN’s pædagoguddannelse, men her ender godt 40 procent med at få afslag. Det ærgrer UCN’s rektor.

 - Vi har over de seneste tre år mistet 45 studiepladser på pædagoguddannelsen. Over 300 1. prioritetsansøgere bliver afvist. Det er enormt ærgerligt, og vi er kede af at skuffe så mange. Der ser ud til at mangle uddannelser, der tilgodeser de ønsker og fremtidsdrømme, som en stor gruppe af de unge mennesker har, mener Lene Augusta Jørgensen.


Der er igen i år rift om pladserne på UCN's pædagoguddannelse, hvor godt 40 pct. af 1. prioritetsansøgerne ikke er kommet ind.

Pædagoguddannelsen i Aalborg, Hjørring og Thisted optager i år 470 nye studerende.

Tilfredshed på læreruddannelsen

På læreruddannelsen, der udbydes i Aalborg og Hjørring, kan man snart sige goddag til 306 nye ansigter. Det er lidt færre end sidste år.

 - Jeg er godt tilfreds med tallet. Når man tager med i betragtningen, at vi i vinter optog omkring 50 nye lærerstuderende i Hjørring, så når vi faktisk samlet set over sidste års optag, der ellers var det bedste i mange år, forklarer Lene Augusta Jørgensen.

Der er stadig chance for at få en plads på læreruddannelsen, når der ringes ind til studiestart i midten af august. Både i Aalborg og Hjørring er der nemlig ledige pladser.

Flere vil være bygningskonstruktør

På UCN’s teknologiuddannelser er det især uddannelserne til bygningskonstruktør og automationsteknolog, der skal have sat lidt flere stole frem i forhold til sidste år. På bygningskonstruktøruddannelsen, der er den største af teknologiuddannelserne, har 143 fået plads. Det er knap 20 pct. flere end sidste år. I alt kan de 10 teknologiuddannelser se frem til 574 nye studerende.

Senest d. 4. august skal ansøgerne via UCN's optagelsesportal takke ja eller nej til deres studieplads.

Ledige pladser på flere uddannelser

De mange ansøgere, der ikke er kommet ind, har stadig en chance for at komme i gang med en uddannelse på UCN. UCN udbyder nemlig ledige pladser på en række uddannelser. Foruden læreruddannelsen gælder det en del business- og teknologiuddannelser. Ansøgere til de ledige studiepladser skal opfylde adgangskravene.

Mere info:

Kontakt:

  • Rektor for UCN, Lene Augusta Jørgensen, mobil: 7269 0100, e-mail: lnj@ucn.dk

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation