17. august 2017

Velkommen til nye lærerstuderende

Læreruddannelsen i Aalborg og Hjørring åbnede i denne uge ballet for dette års studiestart. Og de mange nye lærerstuderende blev taget godt imod af tutorer og undervisere.

Godt 280 nye lærerstuderende i Aalborg og knap 60 nye på læreruddannelsen i Hjørring trådte onsdag morgen d. 16. august igennem dørene - ind til deres nye uddannelse for første gang. I Aalborg blev de mange studerende samlet i festsalen, og her blev de bl.a. budt velkommen af uddannelseschef for læreruddannelsen, Jesper Vinther:

 - I vil møde mange meninger om lærerrollen. For vi har alle haft en lærer. En der var god eller dårlig. Men det er faktisk rigtig dejligt. For tænk sig at have et job, som ingen kendte. Hvor ingen vidste, hvad du lavede. I gamle dage tænkte folk på en lilla ble og en 2CV, når snakken faldt på læreren, i dag er det noget andet. Men stå nu fast. Stå nu ved. Vær stolte, lød det i velkomsttalen til de nye studerende.


Der blev traditionen tro både spillet, sunget og holdt taler, da de mange nye lærerstuderende var samlet i festsalen til dette års studiestart.

Som ny studerende kan man let få lidt sommerfugle i maven, når man skal starte, men heldigvis finder man hurtigt nye venner:

 - Vi kender faktisk ikke hinanden, men vi fandt bare ud af, at vi begge to kom fra Randers, og så var der pludselig en masse at snakke om derfra, samstemmer de to nye studerende Christine og Sarah grinende, da de sidder og venter på, at løjerne skydes igang, og festsalen bliver fyldt op med nye studerende på Campus Mylius Erichsens Vej i Aalborg.


Christine (tv.) og Sarah (th.) havde glædet sig til studiestart på læreruddannelsen i Aalborg.

Begge var de spændte på at lære stedet og dem, de skal læse sammen med, at kende. De har valgt den klassiske læreruddannelse, hvor man selv sammensætter sine fag med dansk eller matematik. Både Christine og Sarag har valgt dansk til udskolingen.

Sammen med alle de andre lærerstuderende kunne de se frem til et pakket tre-dages introprogram, hvor de bliver rystet godt sammen og rustet til undervisningen, der begynder i næste uge.

Til september ankommer endnu flere nye studerende til UCN, når de øvrige uddannelser på UCN slår dørene op til studiestart. I alt har UCN optaget omkring 3.000 studerende denne sommer.

Mere info:

Af Lisbeth Manley Vorsaa og Silas Mühlbach, UCN Kommunikation