22. august 2017

Større rum til iværksætteri

UCNs iværksætterprogram Next Step har fået nye og større rammer, hvor de studerendes ideer kan næres og gro til levedygtige forretninger. Det nye miljø er ligesom det gamle placeret på Campus Sofiendalsvej i Aalborg og fungerer som kombineret kontorfællesskab og undervisningslokale.

Next Step-programmet er vokset ud af sine gamle lokaler i takt med, at flere og flere studerende bider på ideen om at starte egen virksomhed under deres studie på UCN.

I de nye lokaler er der plads til ca. 40 studerende i et unikt og kreativt indrettet læringsrum med fokus på at skabe dialog på tværs af de mange forskellige deltagende fagligheder. Efterårets deltagere kommer fra uddannelserne digital konceptudvikling, produktudvikling og teknisk integration, el-installatør, designteknolog, international handel og markedsføring, sport management, serviceøkonom, service hospitality and tourism management, natur- og kulturformidling, pædagoguddannelsen og administrationsbachelor.

Indvielse af Next Step på UCN Campus Sofiendalsvej
De nye rammer lægger op til aktiv dialog mellem deltagerne, som kommer fra flere forskellige studieretninger.

Forløbet og konceptet omkring Next Step er specielt af flere årsager. For det første kan de studerende på en stor del af UCNs uddannelser indbygge virksomhedsopstarten i deres studie som et reelt praktik- og uddannelsesforløb. Dermed skal virksomheden ikke drives i fritiden ved siden af studiet. For det andet har studerende fra alle studieretninger adgang og samles i samme forløb, så der på tværs af uddannelserne kan opstå tværfaglig inspiration. Målet er gennem sparring, mentorordning, networking og erfaringsudveksling at få flere studerende til at arbejde mod en fuldtidsbeskæftigelse som selvstændig efter endt studie og fremme den generelle entreprenante forståelse.

UCNs brede uddannelsesudbud af professions- og erhvervsnære uddannelser gør, at rigtig mange relevante kompetencer for en opstartsvirksomhed allerede er tilgængelige i organisationen i form af både undervisere, studerende og samarbejdspartnere fra erhvervslivet. Helt lavpraktisk betyder det, at studerende indenfor f.eks. teknologi har mulighed for at samarbejde med sundhedsspecialister og pædagogiske fagfolk alt imens at studerende fra businessområdet og det digitale område kan bidrage med markedsføring og konceptudvikling. De studerende vil igennem forløbet få undervisning og sparring fra entreprenørskabsundervisere fra UCN.

Indvielse af nyt Next Step på UCN Campus Sofiendalsvej
De nye rammer er fleksible og giver mulighed for at både enmandsvirksomheder og grupper kan få en arbejdsplads.

Selvom alle studerende kan søge om adgang til Next Step, er det langtfra alle interesserede, som får lov at starte. For at blive optaget skal man gennemføre en ansøgnings- og screeningsproces, så det er sikret, at de studerende alle har et tilstrækkeligt højt niveau af dedikation og oprigtigt ønsker at afprøve deres idé. Adgangskravene har været medvirkende til, at studerende fra Next Step flere år i træk har deltaget ved DM i entreprenørskab og opnået både 1. og 2. pladser i konkurrence med startups fra resten af Danmark og Europa.

I foråret startede godt 40 studerende fra 17 forskellige studier på forløbet og i efteråret 2017 skal 35 studerende på tværs af UCN udfylde de nye flotte lokaler og skabe summende iværksætterstemning og entreprenørånd. Traditionelt set ligger der flere praktikforløb i foråret end i efteråret på grund af uddannelsernes opbygning.

De nye lokaler er designet og indrettet af de to AAU-studerende Anne Natalie Westergaard Jensen og Janni Dorf Kristensen, der også har indrettet Next Steps lokaler på Campus Hobrovej.

Læs mere om forløbet på: https://ucnnextstep.dk/

Yderligere information

  • Innovationskonsulent Anni Stavnskær Pedersen, tlf.: 72 69 04 86, asp@ucn.dk

Af Peter Møller Rasmussen, UCN Kommunikation, pmr@ucn.dk