31. august 2018

Fortsat tro på uddannelses-station i Hobro

Som noget nyt har nye studerende på UCN’s uddannelse i eksport og teknologi kunnet tage halvdelen af uddannelsen på en ny uddannelsesstation i Hobro. For få ansøgere betyder imidlertid, at der ikke oprettes hold i denne omgang.

UCN har arbejdet målrettet på at etablere den nye uddannelsesstation i Hobro, efter regeringen først på året præsenterede uddannelsesstationen som én af ti nye stationer i landet. Her blev det besluttet at udbyde professionsbacheloruddannelsen i eksport og teknologi efter en dialog med Mariagerfjord Kommune og erhvervslivet om det lokale uddannelsesbehov og efterspørgslen på arbejdskraft.

- Men vi har desværre ikke haft tilstrækkeligt med ansøgere til at oprette et hold i Hobro, selvom der har været en stigende interesse her i august. Det er vi ærgerlige over, for vi har lagt mange kræfter i etableringen af uddannelsesstationen, og derfor håbede vi selvfølgelig lige til det sidste, at det ville lykkes. Det er vigtigt for os, at de unge har gode uddannelsesmuligheder lokalt, og det vil vi gerne understøtte, eksempelvis med uddannelsesstationerne, fortæller Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på UCN.​


UCN's uddannelsesstation er en del af det eksisterende studiemiljø på Kirketoften 7 i Hobro under samme tag som Tradium og Erhvervsakademi Dania

De første tre semestre af uddannelsen kunne læses i Hobro, mens resten af uddannelsen skulle foregå i Aalborg. Det er første gang, man forsøger sig med at udbyde dele af en videregående uddannelse via en lokal uddannelsesstation. 

- Der er jo tale om et eksperiment med de nye uddannelsesstationer, hvor vi skal gøre os nogle erfaringer og vurdere, hvordan vi bedst udnytter den nye model, forklarer UCN’s uddannelsesdirektør, som ikke har opgivet håbet om at se UCN-studerende i Hobro.

- Vi har lagt en treårig plan for uddannelsesstationen, og vi håber og tror fortsat på at få studerende til Hobro. Vi mødes i rektoratet i næste uge for at drøfte, hvad vi gør fremadrettet. Og så må vi se, om vi skal gøre noget anderledes i forhold til næste år, forklarer UCN’s uddannelsesdirektør.​​​

​På eksport og teknologi-uddannelsen i Aalborg starter en ny årgang som planlagt op. Mandag d. 3. september begynder omkring 60 studerende på uddannelsen, som både udbydes på dansk og engelsk.

Mere info:

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation