10. oktober 2018

Efterspørgsel efter teknisk arbejdskraft

Bygningskonstruktører, datamatikere og installatører er nogle af de velkendte tekniske uddannelser, hvor erhvervet står på spring for at aftage praktikanter og dimittender. Det samme billede er i dag også gældende på de korte energiuddannelser, automations- og produktionsområdet samt på de forskellige IT-rettede uddannelser.

Det kan ses på antallet af virksomheder, der deltager i UCNs virksomhedsmesse MatchMaking på teknologiuddannelserne. Omkring 52 små- og mellemstore virksomheder besøgte i denne uge Campus Sofiendalsvej. Antallet er en fordobling på bare et halvt år, hvor messen sidst blev afholdt. Baggrunden er, at der er brug for den uddannede arbejdskraft indenfor især det tekniske område – og at konkurrencen om rekrutteringen af de dygtigste hoveder starter tidligt og bliver mere og mere intens.


Omkring 52 virksomheder skabte trængsel på Campus Sofiendalsvej, da efterårets udgave af MatchMaking løb af stablen. Antallet var en fordobling i forhold til forårets arrangement.

Formålet med arrangementet er, at det nordjyske erhvervsliv – særligt de små og mellemstore virksomheder - kan komme i dialog med kommende praktikanter og dimittender fra de tekniske uddannelser inden for byggeri, IT, energi, miljø og grafisk design.

Konkurrence om de skarpeste hoveder

Uddannelseschef på UCN, Jan Holler Foget, kan tydeligt fornemme, at der er stigende efterspørgsel i den private sektor efter kvalificeret arbejdskraft. Men samtidig er der stor interesse for at ansætte medarbejdere, som har en særlig passion for branchen og virksomhedens særlige fokusområde – og allerhelst fra praktisk erfaring opnået under praktikophold eller tidligere beskæftigelse.

Netop derfor lægger man i konceptet for messen stor vægt på at få skabt de rigtige kontakter og den gode dialog mellem arbejdsgivere og den nye arbejdskraft – hvilket messer og face-to-face dialog stadig er det optimale format til:

- Der er fart i hjulene ude i erhvervslivet, og vi mærker om nogen den stigende interesse for vores studerende fra de nordjyske virksomheder. Derfor er det vigtigt at få skabt de rigtige win-win matches mellem virksomheder og studerende. Med messen forsøger vi at gøre det lettere for virksomheder og studerende at finde hinanden tidligt i processen – til gavn for begge parter, fortæller Jan Holler Foget.

Praktikere med højt uddannelsesniveau skaber efterspørgsel

Mange af UCNs tekniske dimittender har faglært baggrund, hvilket gør dem endnu mere attraktive for erhvervet. På visse uddannelser er halvdelen af holdene tidligere håndværkere, som dygtiggør sig indenfor deres fagområde for at kunne indtage eksempelvis projektlederstillinger. Men den praktiske vinkel på uddannelse er gældende for UCN generelt. Samtlige studerende skal som led i deres uddannelse gennemføre et eller flere praktikophold. En erfaring som ofte fører til det første job.

Den helt rigtige balance mellem praktisk og teoretisk viden er nemlig lige præcis, hvad det nordjyske erhvervslivs små og mellemstore virksomheder har brug for:

- Det er ingen hemmelighed, at vores dimittender med praktisk erfaring fra erhvervet næsten kan håndplukke deres egen arbejdsgiver. Det skyldes deres dybe viden indenfor faget, som kan underbygges af praktisk erfaring og en mere overordnet forståelse for fagområdet opnået via ny tilegnelsen af ny teori og viden, fortæller studieleder Jens Christian Hansen Kløve.

Læs mere om MatchMaking her

Kontaktperson
Kirsten Sekkelund Thomsen, kst@ucn.dk, tlf. 7269 1512

Af Peter Møller Rasmussen, pmr@ucn.dk, UCN Kommunikation