05. november 2018

Udviklingshæmmede fik pulsen op

Der blev prustet, leget og dystet, da omkring 60 voksne udviklingshæmmede var mødt op til aktivitetsdag i Hjørring - arrangeret af ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende fra UCN.

I løbet af dagen skulle de udviklingshæmmede bl.a. dyste i kongespil, bowling, bunkespil og stafet i gymnastiksalen på UCN's campus i Hjørring. Til slut blev vinderne kåret, og de fik overrakt præmier lavet af de studerende.

 - Mange psykisk og fysisk udviklingshæmmede er i stor risiko for at blive fysisk inaktive og få livsstilsygdomme. Målet er derfor også, at idrætsdagen kan smitte positivt af på de udviklingshæmmedes hverdag, bl.a. ved at give personale nogle idéer til, hvordan de kan bringe mere aktivitet ind i de udviklingshæmmedes liv, forklarer Anne-Mette Toft Dissing, lektor på UCN's fysioterapeutuddannelse.

De i alt 13 studerende fra UCN's uddannelser til fysioterapeut og ergoterapeut havde planlagt aktiviteterne som en del af et to-ugers valgfag.

 - De studerende skulle selv arrangere alt på dagen – både alt det praktiske omkring dagen samt afvikling af aktiviteter, og det gjorde de godt, fortæller Anne-Mette Toft Dissing.

De studerende læser på 3. semester, og gennem forløbet lærer de bl.a., hvordan man kan planlægge aktiviteter målrettet en bestemt gruppe og skabe gode oplevelser for den enkelte borger gennem aktivitet og i et borgerinddragende perspektiv.

Aktiviteten er udviklet som led i en partnerskabsaftale mellem UCN og Hjørring Kommune.

Mere info:

  • Anne-Mette Toft Dissing, lektor på UCN's fysioterapeutuddannelse, tlf.nr.: 7269 0955

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation