15. november 2018

UCN vinder innovationspris

Professionshøjskolen UCN og chefkonsulent Anni Stavnskær Pedersen løber i år med DSEB's Innovations- og Entreprenørskabspris på 100.000 kr.

Anni Stavnskær Pedersen og hendes kolleger i afdelingen UCN Innovation modtager hæderen bl.a. for at etablere stærke samarbejder mellem studerende, undervisere og erhvervsliv samt lave iværksætterforløb, som får studerende til at starte deres egen virksomhed.

Danmark bruger omkring 30 mia. kr. om året på de videregående uddannelser, så danskerne er klædt på til at imødegå udfordringer på et stadigt mere dynamisk arbejdsmarked. Derfor er det afgørende, at de videregående uddannelser hele tiden tænker i nye undervisningsformer og samarbejde med erhvervsliv og offentlige organisationer, så de studerende er bedst muligt rustet til fremtiden.

Anni Stavnskær Pedersen, prismodtager, chefkonsulent og lektor i kommunikation, organisation og ledelse på Professionshøjskolen UCN, er glad for prisen.

 - Jeg er utrolig glad for og stolt over prisen, som er en fantastisk positiv anerkendelse for os alle på Professionshøjskolen UCN. Vi har de sidste fire år arbejdet hårdt på at fremme innovation og entreprenørskab på alle vores uddannelser, og takket være vores mange eksterne samarbejdspartnere, så er vi nået rigtig langt. Vi er i fællesskab lykkes med at motivere vores unge mennesker til at tænke nyt, arbejde hårdt og tage masser af initiativ, siger Anni Stavnskær Pedersen.


Anni Stavnskær Pedersen i den grønne kjole og hendes kolleger i UCN Innovation fejrer prisen sammen med rektor Lene Augusta Jørgensen (til højre for Anni Stavnskær Pedersen).

Det er DSEB (Danish Society for Education and Business), som står bag prisen. Torben Möger Pedersen, som udover at være formand for DSEB og priskomiteen, også er adm. direktør i PensionDanmark, er glad for at kunne overrække årets pris til Anni Stavnskær Pedersen på Professionshøjskolen UCN.

 - Anni yder en enorm indsats og spiller tydeligvis en afgørende rolle i hele organisationens arbejde med at udvikle en undervisning og samarbejder, som ikke bare de studerende, men også nordjyske virksomheder og organisationer har stor værdi af, siger Torben Möger Pedersen.

Som eksempler på iværksættere, som har haft glæde af Anni Stavnskær Pedersen og UCN's særlige indsats, er tøjvirksomheden Shaping New Tomorrow, som også har været med i programmet Løvens Hule på DR1. Et andet eksempel er All Innovation, et samarbejde med Region Nordjylland, hvor unge succesfulde iværksættere uddannet på UCN kan bookes til at holde oplæg for andre unge helt ned på ungdomsuddannelserne i hele Region Nordjylland.

DSEB uddeler hvert år Innovations- og Entreprenørskabsprisen på 100.000 kr. Prisen hylder den særlige indsats, som har bidraget til at styrke innovation og entreprenørskab inden for uddannelsesområdet. Prisen uddeles i år i forbindelse med Danish Entrepreneurship Award, som afholdes den 15. november i Fredericia.

Mere info:

  • Anni Stavnskær Pedersen, chefkonsulent i UCN Innovation, tlf.nr.: 7269 0486

Af Ole Larsen, pressechef, Tænketanken DEA