22. januar 2019

UCN uddanner flere lærere i Hjørring

Mere end 50 nye studerende starter i denne uge på læreruddannelsen i Hjørring. Det er femte år i træk, at UCN optager lærerstuderende om vinteren, og det ekstra optag betyder, at langt flere end tidligere uddanner sig til lærer i Hjørring.

Antallet af nye lærerstuderende i Hjørring er de sidste par år således steget med omkring det dobbelte i forhold til for 6-7 år siden. Det skyldes først og fremmest, at der i modsætning til tidligere er studiestart både sommer og vinter. I august sidste år startede 55 lærerstuderende i Hjørring, og lige om lidt begynder yderligere godt 50 studerende altså.

- Vi har en stor og vigtig opgave i forhold til at uddanne kvalificerede lærere til de nordjyske skoler, især i den nordlige del af regionen, hvor mange af vores dimittender fra Hjørring får arbejde. Derfor er det rigtigt positivt, at vi i disse år optager godt 100 studerende om året, hvor det tidligere kun var cirka halvdelen, forklarer Thorkild Donskov Rams, studieleder på UCN’s læreruddannelse i Hjørring.


Mere end 50 nye studerende er klar til at tage fat på uddannelsen til lærer på UCN i Hjørring i denne uge.

Ifølge studielederen er vinteroptaget en succes, fordi det passer mange af de unge godt at kunne starte i januar. De har måske været på højskoleophold, udlandsophold eller i militæret og vil gerne i gang med en uddannelse med det samme frem for at vente til sommer.

Stadig mulighed for at søge

Helt præcist 54 nye lærerstuderende ser ud til at starte på uddannelsen, men det kan blive til flere. Det er nemlig stadig muligt at komme ind på uddannelsen denne vinter, men man skal ifølge Thorkild Donskov Rams være hurtig.

- Selvom de nye lærerstuderende begynder nu her, kan man stadig nå at søge ind. Sidste år var et rekordhøjt vinteroptag med over 60 studerende, så vi håber selvfølgelig, at der melder sig yderligere nogle stykker, som brænder for at komme i gang med en læreruddannelse, fortæller studielederen for læreruddannelsen i Hjørring.

Onsdag til fredag i denne uge møder de nye studerende ind til et skræddersyet introforløb med særligt fokus på den gode studiestart. Hvis man gerne vil være med her og have en plads på uddannelsen, skal man kunne fremvise et karaktergennemsnit på mindst 7.0 for at komme direkte ind. Ellers skal man bestå en optagelsessamtale, før man kan kalde sig ny lærerstuderende.

På UCN’s læreruddannelse i Aalborg er der fortsat kun et optag, og her begyndte godt 300 nye lærerstuderende sidste sommer.

Kontakt:

  • Thorkild Donskov Rams, studieleder på UCN’s læreruddannelse i Hjørring, tlf.nr.: 7269 0650

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation